Satele din Romania in care nu se mai nasc copii. Datele ingrijoratoare scoase la iveala de recensamant

/ / Modificat: 2023-07-21
Satele din Romania in care nu se mai nasc copii. Datele ingrijoratoare scoase la iveala de recensamant

Realitatea demografica din ultimii ani arata o scadere a natalitatii la nivel national. In unele localitati insa, lucrurile sunt de-a dreptul ingrijoratoare, iar copiii aproape ca au disparut. Sunt sate intregi din Romania unde nu s-au mai nascut copii de ani buni sau in care abia gasesti cativa copii de varsta prescolara si scolara.

Potrivit datelor centralizate de la recensamantul realizat anul trecut, in cazul a 4 localitati din Romania, la grupa de varsta 0-4 ani apare o steluta. Este vorba despre Ceru-Bacainti, Ponor, Batrana si Bunila.

Localitatea Ceru-Bacainti, din judetul Alba, are in componenta 10 sate, iar in ultimii ani nu s-a mai nascut niciun copil acolo. De altfel, populatia localitatii s-a injumatatit in ultimii ani, potrivit datelor de la recensamant.

Ponor este o alta localitate din judetul Alba, unde numarul locuitorilor scade de la un an la altul. La ultimul recensamant, media de varsta a localnicilor era de 50-55 de ani. In toata comuna sunt doar 9 copii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, iar copii mai mici de aceasta varsta nu sunt deloc.

In comuna Bunila din judetul Hunedoara locuiesc in jur de 500 de oameni. In cele 5 sate din comuna au fost inregistrate zero nasteri in ultimii ani.

Pa langa aceste sate unde nu sunt deloc copii mici, mai sunt inca 30 de localitati in care ponderea copiilor mai mici de 4 ani este sub 2%. Si numarul copiilor inscrisi la gradinita sau in ciclul primar la scoala a inregistrat o scadere drastica. In 5 localitati din judetul Vaslui, scaderea este de peste 50% in ultimii 8 ani. In comuna vasluiana Muntenii de Sus, in ultimii ani a scazut numarul copiilor inscrisi in ciclul primar cu 70%, mai arata datele recensamantului.

FOTO: Facebook/SOS Satele Copiilor

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Natalitate

Articole recomandate

Citeste si despre