Pronosticul medicilor in cazul nou-nascutului infectat cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-16
Pronosticul medicilor in cazul nou-nascutului infectat cu coronavirus

Nou-nascutul din Londra care a devenit cea mai tanara victima a coronavirusului din lume, dupa ce mama sa s-a imbolnavit este "in afara pericolului si se recupereaza," scrie dailymail.co.uk.

Mama bebelusului a ajuns la spital cu suspiciunea de pneumonie, iar rezultatul testului pentru coronavirus a fost cunoscut abia dupa nastere.

Bebelusul, infectat dupa nastere

Medici cred ca bebelusul a fost infectat dupa nastere prin tuse sau stranut si a fost testat la cateva minute de la sosire. Cei doi au fost tratati la spitale diferite, mama fiind transferata la un spital de boli infectioase.

Colegiul Regal de Obstetricieni si Ginecologi a recomandat ca bebelusii sanatosi sa nu fie separati de mamicile infectate ca sa poata fi alaptati.

Oficialii au transmis ca femeile insarcinate si bebelusii au un risc scazut de infectare cu coronavirus si sunt susceptibile sa suporte doar simptome usoare.

Spre deosebire de alte infectii, rata mortalitatii din cauza coronavirusului vizeaza varstnicii. Pana acum, potrivit statisticilor, nu s-a inregistrat niciun deces in randul copiilor mai mici de 9 ani.

In Marea Britanie au fost inregistrate 1140 de cazuri de infectare cu COVID-19 si 21 de decese. 

Sursa: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nou-nascut Londra Coronavirus Pericol

Articole recomandate

Citeste si despre