Copilul de 4 ani din Pitesti ar fi avut o malformatie la inima de care nu stiau nici parintii

/ / Modificat: 2020-02-13
Copilul de 4 ani din Pitesti ar fi avut o malformatie la inima de care nu stiau nici parintii

Cazul copilul din Pitesti care s-a stins din viata in urma unei anestezii facuta la un cabinet stomatologic ia o alta intorsatura. Se pare ca micutul suferea de o boala, despre care nici macar parintii nu stiau.

Cadrele medicale atat de la Pitesti, cat si de la Bucuresti sustin ca evolutia medicala a acestuia ar putea indica o malformatie congenitala la inima, scrie playtech.ro

Ce explicatie au medicii

Malformatia la inima este singura explicatie a medicilor care au luat la cunostinta cazul, autopsia urmand sa clarifice aceasta situatie. O alta problema legata de cazul baietelului este ilegalitatea comisa de medicii care l-au tratat pe micut. Este strict interzisa anestezia totala intr-un cabinet in care nu exista sectie de terapie intensiva speciala pentru a se interveni daca apar astfel de cazuri. 

"Cabinetele stomatologice din Romania folosesc pe scara larga anestezia generala intravenoasa cu propofol, fara sa aiba autorizatii pentru a folosi anestezia generala, iar aceasta reprezintă o practica, nu un fenomen punctual. (...)

Anestezia generala pe vena este o procedura care devine sigura cand este practicată intr-o institutie sanitara unde exista intotdeauna riscul ca aceasta anestezie, daca nu este monitorizata, pacientul sa trebuiasca sa fie intubat rapid. Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie daca nu este ventilator,?” a precizat Victor Costache.

Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania s-a autosesizat in acest caz. CMSR a inceput cercetarea disciplinara a medicilor din Pitesti, implicati in incident.

Directia de Sanatate Publica Arges a suspendat activitatea clinicii stomatologice din Pitesti.

Sursa: playtech.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pitesti Inima

Articole recomandate

Citeste si despre