Cauza decesului pentru copilul din Pitesti care a intrat in coma dupa o anestezie la dentist

/ / Modificat: 2020-02-14
Cauza decesului pentru copilul din Pitesti care a intrat in coma dupa o anestezie la dentist

Medicii de specialitate au stabilit cauza decesului baietelului in varsta de 4 ani care a intrat in coma in cabinetul stomatologic, in urma unei anestezii.

Surse medicale spun ca baietelul a murit din cauza unui stop cardio-respirator, resuscitat cu encefalopatie anoxic ischemica, in urma unei anglo-sedari abulatorii, pentru tratament stomatologic, potrivit Observator. 

Stopul cardio-respirator a fost o urmare a anesteziei puternice. Baietelul nu avea nicio alta problema de sanatate, au precizat surse din cadrul Institutului de Medicina Legala (INML). 

Micutul a intrat in stop cardiorespirator pe scaunul dentistului, a fost resuscitat, inima i-a repornit, insa creierul a stat prea mult fara oxigen. Baietelul a fost transferat de urgenta la spitalul "Grigore Alexandrescu," insa medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Investigatiile histopatologice si toxicologice urmeaza sa fie definitivate in zilele urmatoare.

Un copil de 4 ani a murit dupa o vizita la stomatolog

Copilul a facut stop cardiorespirator dupa o anestezie generala. Clinica, insa nu are autorizatie pentru astfel de interventii.

"Anestezia generala pe vena este o procedura care devine sigura cand este practicata intr-o institutie sanitara unde exista intotdeauna riscul ca aceasta anestezie, daca nu este monitorizata, pacientul sa trebuiasca sa fie intubat rapid. Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie daca nu este ventilator?" a precizat Ministrul Sanatatii, Victor Costache, citat de Hotnews. 

Tot ministrul a dezvaluit ca micutul a fost sedat cu un "cocktail de anestezice" ce a continut propofol, aceeasi substanta care i-a provocat decesul si cantaretului Michael Jackson.

Dupa acest incident, DSP Arges a decis inchiderea clinicii.

Sursa: observatortv.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Deces Clinica stomatologie Pitesti

Articole recomandate

Citeste si despre