Bani in plus de la stat pentru copii, de la 1 ianuarie 2023

/ / Modificat: 2022-10-30
Bani in plus de la stat pentru copii, de la 1 ianuarie 2023

Copiii si adolescentii primesc bani de la stat, incepand cu anul viitor. Guvernul ofera ajutor financiar pentru copiii care practica un sport, iar legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, care a fost for decizional in cazul acestui proiect. Astfel, incepand de la 1 ianuarie 2023, vor fi introduse asa-zisele „tichete de sportiv”, adica niste bonuri valorice care vor putea fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor pentru practicarea unui sport. Pot beneficia de aceste tichete copiii si juniorii care fac sport in cadru organizat, potrivit proiectului de lege.

Tichetele sportive vor fi valabile un an de la data emiterii. Parintii pot aplica pentru ele incepand cu data de 1 ianuarie 2023, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sportului. Pentru a putea aplica pentru tichete, copiii trebuie sa fie legitimati la un club sportiv si sa participe la competitii sportive, potrivit unui amendament la proiectul de lege.

Aceste tichete vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de articole si echipamente sportive, specifice sportului practicat de fiecare copil in parte. De asemenea, vor putea fi utilizate pentru a plati transportul intre localitati, atunci cand tinerii sportivi se deplaseaza la antrenamente sau la competitii. Suplimentele nutritive, tratamentele sau recuperarea medicala vor putea fi, de asemenea, platite cu tichete.

„Fiecare tichet de sportiv este valabil numai daca are inscris numarul sub care a fost inseriat de catre unitatea emitenta si cuprinde cel putin urmatoarele:

a) emitentul si datele sale de identificare;

b) valoarea nominala a tichetului de sportiv;

c) spatiu pentru inscrierea numelui, a prenumelui si a codului numeric personal ale sportivului care este in drept sa utilizeze tichetul de sportiv;

d) interdictia de a utiliza tichetul de sportiv in alte scopuri decat in scopul activitatii sportive;

e) seria si numarul legitimatiei de sportiv cu mentionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat si categoria de varsta;

f) elementele de identitate vizuala ale structurii sportive si ale Ministerului Sportului”, se arata intr-un amendament admis la propunerea legislativa.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani de la stat Bani copii

Articole recomandate

Citeste si despre