Un bebelus a murit la 10 ore de la nastere, dupa ce mai multe spitale au refuzat sa-l primeasca

/ / Modificat: 2019-11-11
Un bebelus a murit la 10 ore de la nastere, dupa ce mai multe spitale au refuzat sa-l primeasca

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu a inceput o ancheta interna, dupa ce un bebelus a murit la 10 ore dupa ce a fost nascut prin cezariana. Poltistii au intocmit, in acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpa, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu, bebelusul s-a nascut prin cezariana, in noaptea de vineri spre sambata, cu probleme respiratorii, iar dupa aproximativ zece ore starea lui s-a agravat si a decedat.

"Din cate stiu au fost niste probleme de respiratie, copilul avea 4,1 kilograme. Obligatoriu, se va face o ancheta interna. Vom analiza documentele medicale existente, cat si daca au fost respectate procedurile si protocoalele medicale. Am inteles ca s-a facut si necropsia," a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Targu-Jiu.

Transferul bebelusului, refuzat de mai multe spitale

Surse din cadrul spitalului au precizat, ca medicii ar fi cerut transferul baietelului la o alta unitate din tara, insa mai multe spitale, intre care si cel din Craiova, i-ar fi refuzat. In cele din urma, bebelusul ar fi fost acceptat la o clinica din Timisoara, insa a murit inainte sa ajunga ambulanta sa-l ia.

Si Politia a deschis o ancheta in acest caz.

"Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Targu-Jiu pentru a efectua cercetari cu privire la decesul unui nou-nascut, in cadrul acestei unitati spitalicesti. In cauza s-a intocmit dosar penal in care se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa," a declarat Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, pentru Mediafax.

Surse din cadrul spitalului au precizat ca mama bebelusului este in afara oricarui pericol.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus mort

Articole recomandate

Citeste si despre