Masa corecta de dimineata, esentiala pentru o crestere sanatoasa

/ / Modificat: 2011-01-17
Masa corecta de dimineata, esentiala pentru o crestere sanatoasa

mic-dejun-bebeStatutul de mamica, proaspat dobandit, te poate solicita la maximum in primele luni de viata ale bebelusului. Pe masura ce creste, piticul tau devine din ce in ce mai activ, mai curios, iar tu trebuie sa ii asiguri toti nutrientii necesari unei dezvoltari armonioase.

Un mic dejun sanatos pentru copii energici si fericiti

Deciziile pe care le vei lua in primul an de viata al micutului si care vizeaza nutritia sa, vor influenta deprinderile alimentare pe care le va avea cand va fi un tanar voinic. Asadar, un prim pas catre stabilirea unor obiceiuri sanatoase este asigurarea unui program regulat de alimentatie din care sa nu lipseasca cele mai importante mese ale zilei, astfel incat, atunci cand va fi mare, va fi obisnuit sa le respecte.

Stim cu totii ca o masa extrem de importanta a zilei este micul dejun, cand se asimileaza cele mai multe substante nutritive, vitamine si minerale fata de orice alta masa a zilei. Ofera-i pofticiosului tau un mic dejun consistent care sa ii asigure toti nutrientii si energia pentru intreaga zi cu cerealele Milupa Buna Dimineata!

Cerealele cu lapte pentru micul dejun, Milupa Buna Dimineata, ii ofera piticului tau, prin combinatia de cereale integrale perfect adaptate bebelusilor, fructe, vitamine si fibre digestive, energia pentru a creste si a explora lumea din jur:

  • o portie asigura un sfert din necesarul zilnic de vitamine si minerale;

  • imbogatite cu fier, pentru a reduce riscul aparitiei deficientei de fier;

  • cu vitaminele C si D, pentru a satisface nevoile nutritionale ale copilului;

  • fara adaos de sare si zahar.

Pentru a-l ajuta sa experimenteze noi texturi si noi arome, Milupa a creat cereale cu lapte Buna Dimineata specifice fiecarei etape de dezvoltare din care face parte pofticiosul tau:

buna_dimineata_portocale

  • Cereale cu formula de lapte, Buna Dimineata, cu portocale:

- de la 6 luni;

- contin faina de cereale si pulbere de portocala.

buna_dimineata_fructe

  • Cereale cu formula de lapte, Buna Dimineata, cu cereale crocante cu fructe:

- de la 8 luni;

- contin fulgi crocanti de orez.

buna_dimineata_multicereale


  • Cereale cu formula de lapte, Buna Dimineata, cu multicereale:

- de la 10 luni;

- contin faina de cereale (secara, ovaz, mei, orz, porumb, orez, hrisca), fulgi de porumb, fulgi crocanti de orez, biscuiti cu unt, pulbere de fructe (mar, strugure).



Cereale noi, delicioase si hranitoare, pentru celelalte momente ale zilei

Varsta de 4 pana la 6 luni a bebelusului marcheaza un moment important pentru tine si micutul tau: diversificarea alimentatiei. Daca pana acum ii ofereai, prin alaptare, toti nutrientii necesari unei dezvoltari armonioase, a sosit momentul in care piticul tau incepe sa asimileze vitaminele si mineralele si din hrana solida.

Inceperea diversificarii poate fi o adevarata provocare pentru orice mamica, dar mai ales pentru micutul ei care incepe sa se obisnuiasca cu diferite texturi si descopera usor, usor noi gusturi.

Pentru ca tu si micutul tau sa treceti cu brio prin aceasta incercare, Milupa a creat 2 cereale noi, ideale pentru incerepea diversificarii: Primele mele cereale cu Piersici, recomandare de la 4 luni si Cerealele mele gustoase cu Fructe de padure, recomandate de la 6 luni. Ambele sortimentele sunt fara lapte, asadar pot fi preparate cu lapticul cu care este obisnuit bebelusul tau.

primele_cereale_piersiciPrimele mele cereale cu Piersici, sunt delicate cu sistemul digestiv inca incomplet dezvoltat al bebelusului si ii ofera toti nutrientii necesari unei cresteri sanatoase, in proportii perfect adaptate etapei de dezvoltare de la 4 luni:

  • cu textura si savoare fine;

  • cu 12 vitamine, calciu, fier si acizi grasi esentiali;

  • fara gluten.

cereale_gustoase_fructe_padureCerealele mele gustoase cu Fructe de padure reprezinta o masa hranitoare pentru bebeusul tau in varsta acum de 6 luni, curios sa incerce gusturi noi, delicioase:

  • imbogatite cu vitamine si minerale esentiale;

  • echilibrate nutritional;

  • fara gluten.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre