Cum am reusit sa ne imprietenim cu fructele si legumele?

/ / Modificat: 2018-10-24
Cum am reusit sa ne imprietenim cu fructele si legumele?

Noi, parintii, suntem specialisti in a gasi cele mai bune metode pentru a-i convinge pe copiii nostri sa manance fructe si legume. Si, daca nu suntem, capatam experienta pe masura ce trece timpul. Nu avem de ales!

Eu, de exemplu, am acasa un astfel de mofturos. Fructele si legumele sunt pentru el niste dusmani si de fiecare data cand aduceam vorba despre ele, imi raspundea cu traditionalul: “bleah!”.

O perioada am ignorat refuzurile lui, crezand ca este doar un moft trecator si ca, la un moment dat, va reveni la sentimente mai bune. I-am mai adus aminte, din cand in cand, de existenta lor, dar nu am avut niciun succes. Dupa cateva luni in care am ascuns legumele prin tot felul de supe creme si am tot inventat preparate in care acestea sa devina invizibile, am hotarat sa schimb abordarea.

Etapa a doua a meciului copil mofturos-legume/fructe a cuprins niste activitati mai practice. L-am dus prin gradini si livezi sa se imprieteneasca cu ele. Parea ca metoda mea da rezultate. Copilul le culegea, le punea in cos, se distra copios. Mi-am dat seama ca e totul o joaca atunci cand ne-am asezat sa ne bucuram de rodul muncii noastre. A plecat imediat de langa noi, pentru ca “bleah!”.

Era si mai clar ca nu prea ma pricep la treaba asta, asa ca m-am gandit sa apelez la niste ajutoare. Am decis sa vin in zilele noastre.

Personajele de desene animate care se hranesc cu fructe si legume nu l-au impresionat prea tare, cel mult i-a facut pofta de-o placinta cu dovleac. Si-atunci am scos asul din maneca! Sa fiu sincera, nu l-am scos eu, ci niste prieteni de-ai nostri vechi, ce ne-au insotit din cand in cand pe drumul nostru din bebelusie: HiPP. Cand era el mic, ne-am intovarasit in drumurile noastre lungi prin tara si ne-a mers tare bine.

Acum a fost momentul propice sa apelez din nou la ei, mai ales ca au venit cu ajutor valoros pentru parintii ai caror copii nu sunt prieteni cu fructele si legumele: o aplicatie pe telefon care a adus in casa noastra niste personaje tare simpatice: Maimuta Matt,Tigrul Tim, Cameleonul Cathy.

Nu va alarmati la gandul ca piticul s-a apucat de mancat legume si fructe, dar a dat in patima jucatului pe tableta. Aplicatia HiPP pentru copii este facuta in asa fel incat dupa 15 minute se opreste si copilul trebuie sa faca alte activitati. Recomandarea celor de la HiPP este sa nu lasam copilul sa se joace singur, ci sa stam langa el. Nici nu puteam face altfel, pentru ca voiam sa-i mai explic si eu cate ceva, pentru ca rezultatul a fie unul sigur. Aplicatia are 8 joculete si se descarca gratuit atat pe Android, cat si pe Ios, asa ca este la indemana oricui.

Nu va imaginati ca a inceput sa manance din toate fructele si legumele, dar acum macar vrea sa guste din ele si descopera ca unele sunt chiar bune. Bobitele de rodie sunt preferatele lui si, din cand in cand, mai avem in meniu si cateo felie de portocala, si cate o bucatica de para sau o rondea de castravete. Cred ca suntem pe drumul cel bun!

Acum ma duc repede-repede sa prepar o salata de fructe, cat timp el se mai joaca cu prietenii lui virtuali. Apoi, fugim repede afara, ca avem mai multa energie de la fructe!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe Legume

Articole recomandate

Citeste si despre