Bouyourdi grecesc – ardei si rosii gratinate cu branza

/ / Modificat: 2025-07-20
Bouyourdi grecesc – ardei si rosii gratinate cu branza

Bouyourdi este o gustare traditionala greceasca, perfecta pentru zilele calde sau serile in familie. Branza topita, rosii si ardei gratinati, stropiti generos cu ulei de masline si aromatizati cu oregano – toate creeaza un preparat savuros, simplu si extrem de aromat. Se prepara rapid si poate fi servit ca aperitiv cald sau chiar ca fel principal usor, alaturi de o salata si paine proaspata.

Ingrediente:

  • 250 g branza feta sau telemea (alege telemea puțin sarata si mai maturata)

  • 100 g cascaval clasic

  • 1 rosie

  • 1 ardei gras (se poate combina cu ardei capia si/sau un fir de ardei iute, dupa preferinte)

  • 100 ml ulei de masline extravirgin

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1/4 lingurita piper negru macinat

  • 1/2 lingurita sare

  • optional: fulgi de chilli pentru un plus de iute

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

  2. Taie branza feta/telemea si cascavalul in cubulete sau felii.

  3. Taie rosiile si ardeii in rondele sau fasii subtiri.

  4. Intr-un vas termorezistent, aseaza in straturi: branza, rosii, ardei.

  5. Presara sare, piper, oregano si, daca doresti, fulgi de chilli.

  6. Toarna uleiul de masline uniform peste toate ingredientele.

  7. Da la cuptor pentru 20-25 minute, pana cand branza se rumeneste usor si legumele se inmoaie.

  8. Serveste cald, cu paine proaspata sau lipie.

Sursa: www.lalena.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Branza capra Rosii Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre