Sanatatea bucala a copiilor - pericole si solutii

Sistemul dentar al unui adult este format din 32 de dinti si masele, incluzand aici si maselele de minte. Dentitia decidua, termen specializat care denumeste asa numitii "dinti de lapte" ai copiilor, este formata dintr-un total de 20 de dinti. Sanatatea si igiena bucala corecta sunt importante la maturitate, dar in special in copilarie cand se pun bazele obiceiurilor corecte de ingirjire a cavitatii bucale care nu trebuie sa fie neglijate in nici un moment.

Dezvoltarea sistemului dentar

Primul set dentar este complet dezvoltat in jurul varstei de trei ani si este format dintr-o serie de dinti care au caracter provizoriu. Aparitia dintilor debuteaza la aproximativ sase luni, desi unii dintre copii se pot naste cu pana la doi dintisori. Incepand cu varsta de sase ani toti dintii care au crescut pana la acest punct vor cadea si vor fi inlocuiti de sistemul dentar permanent.

La aproximativ 13-14 ani dentitia permanenta trebuie sa fie completa, cu exceptia molarilor 3, numiti si "masele de minte", care apar diferit de la persoana la persoana in perioada de maturitate. La oameni dintii maturi care au cazut sau sunt afectati de diverse probleme nu se regenereaza, iar sanatatea si igiena corecta din perioada copilariei pun bazele unui sistem dentar puternic si durabil.

Probleme dentare frecvente

Periajul dintilor este regula de baza pentru dinti sanatosi, insa rezistenta acestora este data de starea buna si o igiena corecta pentru intreaga cavitate bucala.

Cariile reprezinta distrugerea stratului dur, osos, care inveleste miezul dintelui si sunt mai frecvente la copii decat la adulti. Pe langa acestea, asupra dintilor mai actioneaza negativ si tartrul, o depunere organo-minerala rigida care apare pe suprafata exterioara. In faza incipienta, inainte de a se solidifica, tartrul este denumit placa dentara, problema care se afla printre principalii factori favorizanti ai cariilor.

De asemenea, pentru a evita pierderea sau alterarea danturii este important si sanatatea gingiilor. Afectiunile din aceasta categorie pot provoca sangerarea, inflamarea si retragerea gingiei, iar dintii nu vor mai fi sustinuti corespunzator si vor cadea.

Sanatate pentru intreaga cavitate bucala

Copii au tendinta de a evita ritualurile zilnice de igiena orala si risca dezvoltarea unor afectiuni dentare sau gingivale care vor fi greu de contracarat ulterior. Chiar daca dentitia decidua va fi inlocuita, problemele acesteia se pot extinde catre gingii sau pot reveni mai usor in viitor. De aceea, parinti trebuie sa se asigure ca periajul si celelalte actiuni pentru igiena orala sunt indeplinite cu strictete.

Toothpaste_Tabletslogo-SRP

Pentru o cavitate bucala sanatoasa, Secom® pune la dispozitie produsul Toothpaste Tablets (gust de fructe), 60 de tablete. Acesta sustine sanatatea cavitatii bucale a copiilor prin rolul sau de protectie impotriva infectiilor si in reducerea placii dentare. Toothpaste Tablets contine extract patentat din fructe de afin american (ExoCyan®CRAN) si este 100% natural. Produsul reduce numarul de bacterii patogene din cavitatea bucala si actiunea acestora asupra dintilor, inhiba enzimele bacteriene care provoaca tartru si stimuleaza activitatea enzimelor salivare pentru a activa mecanismul natural de aparare a cavitatii bucale.

De asemenea, Toothpaste Tablets contribuie la albirea dintilor si la cresterea rezistentei acestora, precum si la reducerea inflamatiei si sensibilitatii gingiilor, a hemoragiei gingivale si a respiratiei urat mirositoare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul