Stadiile de somn prin care trece orice gravida, in fiecare trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2018-03-14
Stadiile de somn prin care trece orice gravida, in fiecare trimestru de sarcina

Esti gravida? Felicitari! Pregateste-te, pentru ca urmeaza noua luni in care somnul iti va fi dat peste cap. De fapt, vei avea un somn "altfel" pentru cel putin un an de zile, de acum inaine. Odata cu aparitia bebelusului, somnul tau de frumusete va disparea cu desavarsire.

Iata ce trebuie sa stii despre cele sase stadii de somn prin care trece orice gravida, in fiecare trimestru de sarcina:

Somnul comatos de la inceputul primului trimestru de sarcina

Poate ca inca nici nu stii ca esti insarcinata, insa nu ai reusit sa stai treaza mai tarziu de ora 20:00 in ultima saptamana. Ti-a pus cineva praf de somn in paharul cu apa? A saptea zi la rand? Crezi ca te imbolnavesti de ceva? Nu, de fapt esti insarcinata! Obisnuieste-te, te vei simti extenuata inainte de ora 12 pentru o buna perioada de timp, de aici incolo.

Somnul intrerupt de la sfarsitul primului trimestru de sarcina

Sigur, esti inca obosita-moarta si adormi imediat, dar greata, transpiratia nocturna si niste vise halucinant de ciudate nu iti dau pace mai mult de cateva ore. Pastreaza niste cereale pe noptiera si asteapta-te sa te trezesti dezbracata dimineata. Nimic de facut in privinta viselor acelea, tot halucinant de ciudate raman.

Insomnia de la inceputul celui de-al doilea trimestru de sarcina

Trebuie sa mergi la baie. Asa ca te trezesti. Dupa care te uiti pe pereti pentru urmatoarea ora. Te invarti si te sucesti in pat, refluxul gastroesofagian nu iti da pace, citesti pe internet despre cum arata bebelusul tau la acest moment. Faci liste cu nume de copii in capul tau. Ii dai un branci sotului tau, sa nu mai sforaie asa de tare. Intr-un final, adormi. Si maine seara, o iei de la capat.

Somnul de veci de la sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina

Ca si somnul comatos de la inceputul primului trimestru de sarcina, spre sfarsitul celui de-al doilea trimestru, adormi de indata ce pui capul pe perna. Si asta pentru ca dupa ce ai terminat de facut tot ce nu puteai face in primul trimestru, epuizarea este inevitabila. S-ar putea sa te trezesti pentru a merge la baie sau pentru ca ai visat urat dar vei adormi imediat la loc. Bucura-te pentru ca urmeaza nopti aprige!

Lipsa de somn in al treilea trimestru

Somn in al trelea trimestru? Ce somn? Burta iti este enorma, bebelusul te loveste constant, picioarele te dor, refluxul gastroesofagian inregistreaza un apogeu, pulsul face pe nebunul si mintea iti umbla in o mie una directii. Noptile astea nedormite din cel de-al treilea trimestru sunt de fapt incalzirea…pentru stadiul urmator.

Fara somn, dupa nastere

Acum stii in sfarsit care este adevarul. Bebelusilor le displace atunci cand parintii lor dorm. Nu, copilul tau nu are intentii diabolice, de care ai putea sa il banuiesti uneori, ci pur si simplu doarme in reprize. Care nu sunt foarte lungi.

Vestea buna este ca intr-un final, copilul tau va dormi toata noaptea. Ca si tine. Candva. Asta daca nu cumva ramai din nou insarcinata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn sarcina Pozitii somn sarcina Probleme somn sarcina Lipsa somn Insomnie sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre