8 trucuri pentru mai multa odihna in sarcina

/ / Modificat: 2016-06-01
8 trucuri pentru mai multa odihna in sarcina

trucuri_odihna_sarcina

Odihna este unul dintre luxurile pe care trebuie sa ti le permiti cu orice pret in sarcina. Chiar daca repaosul si relaxarea sunt recomandate in special la gravidutele care prezinta sarcina cu risc sau complicatii, ea trebuie sa faca parte din viata oricarei gravide. Iata cateva idei pentru a face mai mult loc odihnei in sarcina!

Trucuri pentru a face loc odihnei in sarcina

1. Creeaza-ti un mic "templu" al relaxarii in camera!

Decoreaza-ti si amenajeaza-ti camera astfel incat sa iti faca placere sa stai in ea. Daca are aspect de spital, fara nicio culoare sau accesoriu dragut, mai rau te va indispune. Pune-ti tot felul de pernute confortabile si colorate in pat, inconjoara-te cu lumanarele parfumate si aromaterapie si mediteaza la momentul cand iti vei tine pruncul in brate pentru prima oara.

2. Faciliteaza accesul la laptop, telefon, televizor direct din pat!

Pentru cele mai active dintre voi, care nu pot sta locului foarte mult timp, avem o alta sugestie. Repaosul fizic la pat este important, chiar daca mintea lucreaza. Aranjeaza-ti lucrurile in jurul tau astfel incat sa iti fie toate la-ndemana.

odihna_sarcina_cumparaturi_online3. Profita de serviciile online pentru a rezolva diverse lucruri!

Fa-ti cumparaturi, plateste facturi si comanda mobila pentru copil din varful patului. Nu mai este nevoie sa mergi sa stai la coada pentru plata facturilor sau sa dai turul magazinelor pentru a te hotari ce sa iei pentru bebe.

Acum ai ocazia sa platesti aproape totul online si sa explorezi o gama extrem de bogata de produse in mediul virtual. In acest fel, impusti 2 iepuri de-odata. Te si odihnesti si rezolvi si cele mai urgente treburi, fara niciun strop de efort.

4. Comunica cu bebelusul din burtica!

Una dintre cele mai eficiente metode de odihna si relaxare este cea in care stai intinsa in pat, asculti o muzica relaxanta si incepi sa vorbesti cu bebelusul nenascut. Comunicarea cu fatul este esentiala in dezvoltarea lui si are un efect benefic si asupra mamicilor.

5. Accepta ajutorul care ti se ofera!

Nu refuza ajutorul care vine din partea celor dragi. Alte gravidute si-ar dori sa aiba pe cineva care sa le vina in ajutor si suspina dupa asa ceva. E pacat sa refuzi o mana de ajutor atunci cand ti se intinde. In acest fel pastrezi mai mult timp pentru tine.

6. Gaseste-ti un hobby pe care sa-l practici in pat!

Este timpul sa descoperi - chiar si pentru o perioada de cateva luni - o activitate care sa te binedispuna si pe care sa o practici stand in pat si odihnindu-te. Incearca sa crosetezi ceva pentru cel mic, sa pictezi daca te pricepi, sa scrii carti sau sa iti completezi jurnalul de sarcina. Poti sa te aventurezi in jocuri video, sa citesti carti sau, de ce nu, sa faci sex cu partenerul tau! Si acesta este un hobby!

7. Fa planul pentru nastere si pentru venirea acasa a bebelusului!

De ce sa te stresezi pe ultima suta de metri a sarcinii, cand poti sa iti planifici totul in mod organizat din timp. Iti trebuie doar agenda, un pix si telefonul, dar si laptopul, iar programul incepe sa prinda contur...direct din pat!

 

8. Socializeaza cu prietenii creand ocazii de distractie in casa!

Nu trebuie sa iesi la restaurant sau sa mergi la un concert pentru a mai petrece timp cu prietenele tale. Poti sa organizeze petreceri in pijamale, petreceri pentru nasterera bebelusului, dar si intalniri matinale "la cafea" sau de dupa-amiaza, la ceai sau la o prajiturica. Puteti sta lungite in pat, puteti manca fructe si bea limonada rece si va puteti pune la curent cu ultimele barfe din anturaj sau din monden.

Nevoia de odihna in sarcina

Contrar parerilor unor gravide ca odihna se traduce prin dormit, aceasta are si alte interpretari. Odihna caracterizeaza orice activitate redusa, dar mai ales perioada petrecuta intinsa in pat, in care organismul se relaxeaza. Chiar daca stai in pat nu inseamna ca trebuie sa te plictisesti. Exista mai multe activitati pe care le poti face in sarcina, chiar si din pat si care te ajuta sa iti incarci bateriile cu energia necesara ducerii sarcinii la termen.

Pentru unele gravidute statul in pat, fara nicio activitate este mai degraba o sursa de stres, decat de relaxare. Ele considera ca sunt izolate si deconectate de tot ce inseamna lume exterioara si pot cadea in depresie. Pentru a nu risca astfel de probleme, este important sa vezi si sa concepi odihna ca pe un lucru necesar, dar si confortabil si relaxant in sarcina.

Foto: cm.iparenting.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire sarcina Relaxare sarcina Somn sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre