Stralucirea data de sarcina

/ / Modificat: 2014-09-17
Stralucirea data de sarcina

Stralucirea in sarcina atrage o multime de complimente din partea celor dragi si nu numai. Exista deja o credinta populara formata in jurul acestei idei, considerandu-se adesea ca orice femeie insarcinata are o "stralucire aparte". Aceasta stralucire are o explicatie foarte clara si reprezinta un simptom al gestatiei, cauzat de transformari hormonale.

De unde apare stralucirea in sarcina?

Nu rochita pe care ti-ai pus-o, nici felul in care ti-ai aranjat parul sau burtica in sine sunt cele care iti dau stralucirea in sarcina. Realitatea este ca atunci cand esti insarcinata, corpul tau produce cu 50% mai mult sange. Cresterea fluxului sanguin la nivelul intregului corp are tendinta de a da o culoare aparte pielii, in special la nivelul fetei.

De asemenea, organismul sufera tranformari hormonale importante, ba chiar are loc si o crestere a productiei acestora care ajuta la crearea unor substante seboreice in exces ce confera stralucire tenului.

Stralucirea in sarcina apare ca urmare a unei afectiuni comune a pielii din perioada sarcinii care imediat dupa nastere are tendinta de a disparea.

Pentru unele femei, aceasta stralucire a pielii poate fi de bun augur, in timp ce pentru altele un real cosmar. Unele se pot confrunta cu o culoarea prea intensa a fetei, cu punerea in evidenta a unor semne de piele care inainte de nu se cunoasteau si multe alte astfel de inconveniente.

Trucuri prin care stralucirea data de sarcina sa te faca sa radiezi

Pentru a transforma eventualele efecte negative pe care stralucirea pielii le poate avea asupra ta, trebuie sa aplici cateva trucuri care sa te ajute sa faci din ea un atu. Poti contracara efectele negative si le poti evidentia pe cele care-ti atrag complimente.

Consumul de apa

 

Apa este esentiala pentru pielea ta in timpul sarcinii. Hidratarea intregului corp iti va asigura un aspect natural, proaspat al pielii, mai ales al tenului. Trebuie sa bei cam 8-10 cani de apa pe zi!

Somnul

Disconfortul si simptomele sarcinii te-ar putea tine treaza mai mult timp decat ti-ai dori. Ai nevoie de odihna si relaxare pentru ca pielea sa aiba un aspect sanatos.

Incearca sa faci masaje prenatale care sa te ajute sa dormi mai bine sau roaga-ti partenerul sa te maseze in acelasi scop.

Crema de fata

Fie vara, fie iarna, crema de fata cu factor de protectie UV este obligatorie. Inainte de a aplica machiajul sau inainte de a iesi din casa, chiar si nemachiata, aplica o crema de fata cu protectie solara pentru a-ti proteja tenul de efectele nocive ale radiatiilor. Pielea tenului tau este deja extrem de sensibila pe perioada sarcinii, dar razele UV pot distruge celulele pielii, imbatrani prematur pielea si usca tenul, oferindu-i un aspect bolnavicios.

In afara acestui tip de crema cu factor de protectie solara, trebuie sa ai neaparat o crema hidratanta si hranitoare adecvata tenului tau pentru a-i pastra constant un aspect sanatos. Daca observi ca tenul tau devine din ce in ce mai gras pe perioada sarcinii, aplica o crema bazata mai mult pe apa, pentru a balansa echilibrul seboreic de la nivelul pielii.

Bronzul

Daca sezonul estival s-a terminat nu inseamna ca nu ii poti oferi pielii tale un aspect bronzat, sanatos. Produsele autobronzante sunt o gaselnita numai buna de aplicat pe tenul tau sensibil din aceasta perioada.

O pudra autobronzanta aplicata intr-un strat usor pe fata, gat si piept iti poate oferi acel aspect natural de bronz pe care l-ai fi capatat in timpul verii. Nu exagera cu aplicarea lui, pentru ca important este sa scoti in evidenta o piele sanatoasa, dar cat mai naturala.

Machiajul

Atunci cand stralucirea pielii isi lasa amprente neplacute pe fata ta – inrosind-o in exces sau scotand in evidenta anumite pete deja existente – machiajul poate face minuni.

Un fond de ten adecvat si o pudra de obraji intr-o culoare cat mai naturala, asemanatoare cu a pielii te pot ajuta sa estompezi efectele neplacute, daca este cazul. Pudra de obraz trebuie aplicata doar pe pometi, spre linia tamplelor. Ai grija ca aspectul tau sa fie unul fresh!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stralucire sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre