Bucura-te de sarcina!

/ / Modificat: 2014-04-01
Bucura-te de sarcina!

Exista si avantaje ale sarcinii si lucruri de care te poti bucura si beneficia in sarcina.

Sunt perioade memorabile si unice in sarcina, care transforma simptomele si schimbarile hormonale, emotionale si fizice in nimicuri in raport cu bucuria si entuziasmul de pe chipul tau.

Baga mai putin in seama greturile matinale si burtica grea si concentreaza-te mai mult de bucuriile sarcinii! Iata cum!

Bucura-te de rasfatul celor din jur

Din momentul in care anunti ca vei avea un bebe, asteapta-te sa fii mai rasfatata decat ai fost vreodata. Cei din jur nu vor mai sti cum sa iti faca pe plac si cum sa iti creeze confortul pentru a face fata acestei perioade. E momentul in care poti cere fara jena mamei tale sa iti gateasca placinta aceea cu branza si stafide pe care numai ea stie sa o faca sau sarmalutele acelea in foi de vita... ca la mama acasa. Dorinta ta va fi porunca pentru ceilalti!

Poti "profita" si de extazul partenerului, iar daca parfumul pe care l-ai testat in magazin sau cercelusii aceia frumosi din vitrina, ti-ar alina ca prin minune toate simptomele neplacute de sarcina, nu ezita sa ii transmiti care e remediul. Le vei primi cu siguranta!

Savreaza sentimentul unic pe care ti-l ofera experienta sarcinii

In primul trimestru este posibil sa ti se para o experienta ingrozitoare, acesta fiind presarat mai degraba de schimbari hormonale, mult mai inconfortabile decat daca ar fi fizice.

Insa incepand cu al 2-lea trimestru, cand hormonii se mai "asaza", iar organismul de adapteaza noii conditii, te poti bucura de unele dintre cele mai spectaculoase momente din viata unei femei. Prima ecografie si odata cu ea, primele batai ale inimii bebelusului tau, aflarea sexului si primele lovituri ale lui in burtica iti vor provoca sentimente unice. Abia in aceste momente vei constientiza cu adevarat ca porti in pantece un bebe, al tau, si ca in tine creste o fiinta minunata si dragalasa.

Bucura-te de libertatea alimentara, fara mustrari de constiinta

Nu inseamna ca trebuie sa exagerezi, insa poti profita de faptul ca acum nu trebuie sa fii la fel de dura cu silueta ta cum erai inainte de sarcina. Astfel ca mai poti fura din bucuria si satisfactia degustarii unei ciocolatici, dintr-un strudel baban cu mere sau cu branzica ori din acea prajitura din vitrina cofetariei pe care ai ignorat-o atata amar de vreme. Important este sa fii echilibrata si sa consumi cu masura aceste produse!

Profita din plin de dimensiunea sanilor din timpul sarcinii

Nicicand nu vei mai avea asemenea dimensiuni ale sanilor asa cum le vei experimenta pe toata perioada sarcinii. Va trebui sa iti schimbi sutienele, pentru ca vor "exploda" pur si simplu. Vor fi mult mai apetisanti si mai atractivi, in principal pentru partenerul tau.

Experimenteaza partide de sex extraordinare

Nu prea pare sa am dreptate, nu? Mai ales cu greturile matinale, balonarile, crampele, umflarile picioarelor, numai sexul nu lipsea din peisaj. Mai apare si frica de a nu face vreun rau bebelusului si se pune capac oricarei tentative de sex!

Totusi, specialistii sustin ca poti trai adevarate experiente sexuale in cel de-al 2-lea trimestru de sarcina, cand exista o amplificare a circulatiei sanguine in zona pelvina. Aceasta inseamna ca experientele sexuale se pot dovedi mult mai satisfacatoare ca in orice alta perioada. Multe dintre fostele gravide sustin ca au cunoscut ce inseamna cu adevarat orgasmul abia la mijlocul sarcinii.

Profita din plin de beneficiile pe care ti le ofera sarcina in public

Vei fi o rasfatata nu numai acsa, ci si in public. Toti se vor inghesui sa iti ofere locul in mijloacele de transport in comun, ai prioritate la casele de marcat ale supermarket-urilor, ai prioritate la baile din restaurante si nu in ultimul rand parcarea asigurata. Parca asa, viata la oras ti se pare un vis, nu-i asa?

In plus, mereu se va gasi cineva sa te ajute sa cari sacosa, sa cobori scarile si chiar vei primi mancare gratuita. Pentru ca te vad insarcinata si de frica sa nu ti se faca pofta, majoritatea comerciantilor nu vor ezita sa te serveasca cu d-ale gurii.

Uita de sindromul premenstrual si neplacerile menstruatiei

Daca menstruatia si sindromul premenstrual iti dadeau peste cap intreaga viata pentru cateva zile pe luna, acum poti spune "la revedere" pentru mai mult de 9 luni (sarcina si o perioada dupa nastere). Fara crampe, dureri de cap, balonari, greata, stare apatica si alte simptome asociate.

Riscul de a face cancer de san sau ovarian in viitor este mai scazut

Specialistii sustin ca sarcina reduce considerabil riscul de cancer ovarian si de san. Cu cat ai mai multe sarcini la activ si cu cat faci copii cand esti mai tanara cu atata riscul scade si mai mult. Si nu numai pe perioada sarcinii, ci se pastreaza si dupa.

Ai o stralucire aparte in sarcina

Este vorba chiar de stralucirea data de sarcina, un simptom al acesteia. Se pare ca aceasta ofera celor din jur indiciul cel mai potrivit ca esti insarcinata. Pentru ca, spun ei, ai o stralucire aparte. Aceasta este datorata cresterii cantitatii si fluxului de sange la nivelul intregului corp, in special in zona faciala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina avantaje Sarcina Simptome sarcina Stralucire sarcina Modificari sani sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre