Sarcina si secretia lactata

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina si secretia lactata
Intrebare:

- Sunt o mamica insarcinata in saptamana 16. Anul trecut am avut o sarcina oprita in evolutie, anul trecut singurul semn a fost "scurgerea" sanilor; eu am stat pana in saptamana 23 fara sa stiu ce mi se intampla. Acum au inceput din nou mici scurgeri, am fost la doctorul care ma supravegheaza si am facut eco si totul e bine; mi-a spus ca scurgerea o sa treaca; va intreb daca este totusi normal, sau trebuie sa imi fac griji.

Raspuns:




 

Nu inteleg de ce ati legat scurgerea sanilor in cazul sarcinii precedente cu oprirea acesteia in evolutie, pentru ca datele oferite de dumneavoastra sunt prea sumare pentru a ma orienta in acest sens.

In mod normal poate apare pe perioada sarcinii o secretie de la nivelul mameloanelor, secretie care prevesteste secretia lactata reala, ce va apare odata cu nasterea.

Intr-adevar o galactoree accentuata poate insemna o crestere a concentratiei ocitocinei de exemplu, concentratia crescuta a acestui hormon avand efect si asupra mucoasei uterine, determinand contractii uterine care se pot finaliza cu eliminarea prematura a produsului de conceptie;

Insa, in aceste conditii, controlul periodic al evolutiei sarcinii efectuat de medicul curant ar fi trebuit sa evidentieze atat contractiile uterine cat si riscul de avort.

Comunicati medicului curant nelamurirea pe care o aveti legata de simptomatologia manifesta, iar daca nu sunteti multumita de raspunsurile acordate puteti apela la o a doua parere. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre