10 alimente de evitat in primele luni de sarcina. Pot provoca avort

/ / Modificat: 2019-04-05
10 alimente de evitat in primele luni de sarcina. Pot provoca avort

Cand afli ca ai ramas insarcinata viata ti se schimba la 180 de grade. Te schimbi pe interior, te schimbi la exterior si iti schimbi obiceiurile, totul facand parte din procesul de a deveni o mama cat mai buna peste noua luni.

Alimentatia este printre primele lucruri care se schimba in viata unei gravide si nu doar in sensul ca incepi sa mananci pentru doi.

Incepi sa fii mult mai atenta la tot ce consumi, totul trebuie sa fie cat mai sanatos, pentru ca bebelusul din pantecul tau sa se dezvolte asa cum trebuie. Stiai, insa, ca sunt alimente pe care ar fi bine sa le eviti in primele luni de sarcina pentru ca ar putea provoca un avort? De asemenea, e bine sa le eviti si atunci cand incerci sa ramai insarcinata.

Multe alimente si bauturi din categoria celor sanatoase sunt contraindicate la inceputul sarcinii sau atunci cand "lucrezi" la a ramane insarcinata.

Iti lasam aici o lista cu alimente “capcana” pentru gravide si pentru femeile care incearca sa faca un copil:

1. Ananasul este un fruct foarte sanatos, insa contine bromelina, o substanta care inmoaie peretii uterului si stimuleaza contractiile. De altfel, unele femei folosesc suc de ananas inainte de nastere pentru a usura travaliul. Insa, consumarea acestui fruct sau a sucului de ananas in primele luni de sarcina poate provoca un avort.

2. Papaya, in special cea verde, poate induce contractii si provoca un avort daca este consumata in primele luni de sarcina, deoarece contine enzime periculoase pentru femeile insarcinate.

3. Cartofii incoltiti sunt toxici nu doar pentru femeile insarcinate, ci pentru toata lumea. Acesti cartofi contin mai multe toxine, dar cea mai rea este solanina, care poate duce la avort si poate afecta sanatatea bebelusului si a mamei.

4. Merele padurete pot stimula contractiile uterului si pot duce la avort in primele luni de sarcina sau la nastere prematura.

5. Piersicile consumate in exces in sarcina pot provoca hemoragii si pierderea copilului in primele saptamani. Partea cea mai periculoasa este cea de langa sambure.

6. Gotu Kola sau Centella Asiatica este o planta foarte cautata pentru beneficiile sale in reglarea tensiunii arteriale si pentru proprietatile de rejuvenare. Este folosita si pentru a cobori temperatura corpului, insa poate scadea fertilitatea sau poate provoca avorturi.

7. Semintele de susan sunt foarte periculoase daca sunt amestecate cu miere. In multe locuri pentru a usura durerile nasterii femeilor li se da susan negru.

8. Aloe Vera este de evitat in timpul sarcinii pentru ca exista riscul producerii de hemoragii pelviene si pierderii copilului.

9. Ficatul de animale sau de pasare poate contine multe toxine, cantitati mari de vitamina A si colesterol, substante care pot provoca un avort.

10. Moringa este considerata o planta minune, insa nu in sarcina. Ea contine alfa-sitosterol, care are o structura similara cu a estrogenului. Substantele regasite in frunzele acestui arbore fac muschii uterului sa se inmoaie, ceea ce poate duce la avort spontan.

Dupa cum vezi, multe alimente despre care stiai ca sunt sanatoase sunt contraindicate in sarcina. Mai mult, daca incerci sa faci un copil, ar fi bine sa le eviti pentru ca exista riscul unui avort fara sa fi stiut ca ai ramas gravida.

Totusi, e bine sa stii ca nu toate femeile reactioneaza la fel cand consuma aceste alimente, insa e mai bine sa previi, decat sa iti para rau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sarcina Mituri alimente sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre