9 alimente care pot declansa nasterea

/ / Modificat: 2018-06-11
9 alimente care pot declansa nasterea

Abia astepti sa iti tii bebelusul in brate! Noua luni au trecut prea repede, dar si ingrozitor de incet. Esti pregatita, apa ti se poate rupe in orice moment de acum incolo, dar desi ai trecut de termenul de 40 de saptamani, nu ai nicio contractie si nici dureri?

Atunci cand travaliul nu incepe in mod natural, desi ai depasit termenul, medicul iti poate declansa nasterea, folosind diverse metode sau medicamente. Dar exista si alternative pe care le poti incerca, ca de exemplu consumarea anumitor alimente care sa declanseze travaliul.

Alimente care pot declansa travaliul

1. Mancarurile picante

Felurile de mancare picante, cum sunt cele mexicane, indiene sau thailandeze, ar putea sa iti declanseze nasterea; atunci cand sunt digerate, mancarurile picante stimuleaza prostaglandinele, cunoscute pentru rolul pe care il au in declansarea contractiilor peretilor uterini. Ardeii iuti contin un ingredient activ, denumit capsaicina, care creeaza defecatia si stimuleaza uterul.

2. Ananasul

Ananasul contine bromelaina, o enzima activa cunoscuta pentru faptul ca poate sa actioneze asupra cervixului si sa stimuleze contractarea muschilor uterului pentru a induce travaliul. Cel mai bine ar fi sa mananci ananas proaspat, si nu pe cel din conserva, care are un continut mai redus de bromelaina. Nu consuma insa in exces ananas, pentru ca iti poate provoca diaree.

3. Papaya

Fructul de papaya necopt contine o enzima denumita papaina, care poate declansa contractiile uterine. Papaina se gaseste in cantitati considerabile in fructul necopt si in frunze, dar nu si in fructul de papaya copt, pe care daca il mananci nu are nicio influenta asupra declansarii travaliului.

4. Uleiul de ricin

Exista pareri sustinute de medici si moase care spun ca uleiul de ricin este eficient in declansarea nasterii, insa nu folosi uleiul de ricin inainte de termen pentru ca, desi este sigur pentru sanatate, iti poate cauza greturi si diaree.

5. Otetul balsamic

Ingredientul italian delicios in salatele tale, obtinut din sucul strugurilor albi, stimuleaza travaliul si este mai bun la gust decat uleiul de ricin.

6. Ceaiul din frunze de zmeur

Desi nu se stie exact cum influenteaza acest ceai declansarea travaliului, un studiu a descoperit ca daca il consumi, scad sansele de a depasi termenul la care ar trebui sa nasti; se crede ca acest ceai stimuleaza contractiile si tonifiaza muschii uterului. Desi nu este daunator mamei sau bebelusului, nu s-a confirmat inca eficacitatea sa in declansarea nasterii.

7. Radacina de lemn dulce

Lemnul dulce negru se foloseste pentru a trata arsurile stomacale si alte afectiuni gastrice. Lemnul dulce contine glicirzinat, care poate creste prostaglandinele implicate in contractiile uterine. Atentie insa, pentru ca in cantitati mari, consumul de lemn dulce este asociat cu nasterile inainte de termen.

8. Ceaiul de chimen

Ceaiul de chimen este cunoscut pentru proprietatile sale in tratarea balonarii si a altor probleme digestive si poate ajuta la declansarea travaliului. O lingura de seminte de chimen in apa clocotita este suficienta pentru a stimula contractiile uterine.

9. Actaea racemes

Aceste ierburi sunt eficiente in declansarea nasterii dupa o perioada gestationala de 40 de sapatamni; sunt eficiente atunci cand ai contractii usoare si neregulate, declansand nasterea natural.

Inainte de a incerca oricare dintre aceste alimente care pot declansa nasterea, consulta-ti medicul!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina Declansarea travaliului Alimente sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre