Trucuri de frumusete in sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Trucuri de frumusete in sarcina





 

Cele 9 luni alaturi de burtica ta crescanda nu vor fi deloc usoare. Tocmai de aceea, multe femei ajung sa se neglijize inca din perioada sarcinii, in loc sa profite de schimbarile pe care le sufera corpul in aceasta perioada.

 




Sanii tai vor fi ceva mai plini decat inainte de a ramane insarcinata, iar buzele mai voluminoase. Si astea sunt doar doua dintre lucrurile prin care tu te poti pune in valoare in timpul sarcinii.

Totusi, pe langa acestea, corpul tau o sa sufere si modificari nu tocmai placute: pielea iti poate deveni patata, creste riscul aparitiei acneei, poate fi mai uscata sau, dimpotriva, mai grasa decat de obicei, parul se poate ingrasa mai usor sau poate deveni mai casabil. Dar sa le luam pe rand:

Pielea – 9 luni de capricii

Pielea ta are nevoie de protectie suplimentara in timpul sarcinii. O luna uscat, o luna foarte gras, tenul tau iti da batai de cap pe toata perioada sarcinii si e greu sa iti dai seama care va fi urmatoarea miscare. In primul rand trebuie sa stii ca toate aceste modificari sunt absolut normale in aceasta perioada.

Ingrasarea tenului se produce in special in primul trimestru de sarcina, mai ales in cazul in care inainte de a ramane insarcinata erai predispusa acneei. Ceea ce poti face tu este sa eviti cremele si mastile de ten grase, sa folosesti mai des produsele de curatare si exfoliere a tenului. Evita produsele hidratante pentru ten, nu vor face decat sa-ti agraveze situatia.

Servetelele vor deveni cele mai bune prietene ale tale, ele fiind capabile sa elimine excesul de grasime de pe ten care-l vor face sa luceasca.

Pielea uscata iti va afecta nu doar tenul, ci si mainile sau picioarele. Bebelusul tau are nevoie de multe substante pentru a se dezvolta normal si le extrage din corpul tau, pielea ta ramanand pe ultimul plan intr-o ordine a prioritatilor.

Evita produsele cu continut de cortizon sau hidrocortizon. Primul si cel mai la indemana lucru pe care il poti face este sa bei cat mai multa apa. Aceasta iti va hidrata corpul dinauntru spre exterior. Foloseste produse pentru piele uscata si odata pe saptamana aplica o masca hidratanta.

Ai grija ca fiecare camera in care iti petreci mai mult timp sa fie umidificata corespunzator. Nu petrece prea mult timp in baie, iar atunci cand o faci, foloseste sapunuri sau geluri de dus hidratante si ulei de corp dupa baie care sa pastreze apa pe pielea ta.

Tot aici intra si vergeturile care apar pe burtica… si nu numai. Hidratarea zilnica cu o crema de corp te poate scuti de aceste neplaceri. Poarta haine din bumbac, casmir si matase si evita lana sau denimul. Senzatia de piele uscata in combinatie cu aceste materiale iti va da senzatii de mancarime de nesuportat.

Vergeturile apar in general in cel de-al doilea trimestru de sarcina, dar se datoreaza si unor factori pe care nu ii poti controla: daca mama ta a avut vergeturi ca urmare a sarcinii, atunci este foarte probabil ca tu sa-i urmezi. De asemenea, femeile cu tenul mai deschis la culoare sunt mai predispuse vergeturilor.

Ce tine de tine: rasfata-te la tine acasa si evita vergeturile – 2 linguri de miere puse in apa din cada iti pot hidrata destul de bine pielea in timpul baii. La fel de eficient este si un prosop inmuiat in lapte pe care sa-l aplici apoi, ca pe o compresa calduta, pe burtica ta.

Fii cea mai frumoasa gravida



 




Daca pana acum ti-ai vopsit parul sau pur si simplu simti nevoia unei schimbari, te sfatuim sa astepti pana dupa primul trimestru de sarcina. E perioada in care fatul se dezvolta cel mai mult, iar tu trebuie sa-i asiguri cele mai bune conditii pentru asta.

Desi nu s-a dovedit ca vopseaua de par ar influenta in vreun fel dezvoltarea bebelusului, este mai bine sa fii precauta. In plus, tot aceasta este perioada cand textura parului tau sufera cele mai mari modificari, iar tu nu vrei sa-i faci si mai multe probleme, nu-i asa?

Atunci cand te vopsesti, evita contactul vopselei cu pielea scalpului tau. Vei fi sigura astfel ca substantele chimice nu au cum sa ajunga la fat. Nu te lasa pacalita de asa-zisele vopsele vegetale.

Ai grija si la coafura! Daca pana acum te plangeai ca parul tau nu sta asa cum ti-ai dori, pregateste-te pentru mai mult de atat. Multe femei ajung sa recurga la modificari drastice ale lungimii parului din acest motiv. Nu e cazul sa faci asta, un par scurt nu inseamna neaparat mai putin timp pentru aranjat si mai mult confort.

Incearca sa pastrezi o lungime a parului cu care sa te simti confortabil si care sa fie usor de ingrijit. E bine sa fie suficient de lung cat sa ajunga sa-l prinzi in coada atunci cand iti da batai de cap. Unde mai pui ca aceste cozi prinse la spate au fost dintotdeauna pe cat de practice, pe atat de la moda.

Forma fetei unei femei insarcinate devine mai plina asa ca e posibil ca vechea ta coafura sa nu te mai prinda la fel de bine. Din nou, parul cu lungime medie, pana la umeri sau putin peste, este cel care te salveaza. Indreptat, el da impresia unei fete ovale.

Ce-ai spune daca ai avea grija de mainile tale si ai avea unghii ingrijite si frumoase? Profita de cele 9 luni de sarcina si lasa-ti unghiile un pic mai lungi – odata ce puiul tau se va naste va trebui sa le tai foarte scurt ca nu cumva sa-l zgarii.

Fie ca alegi manichiura in stil french sau o culoare vesela care te binedispune, mainile tale vor arata mult mai bine daca unghiile tale vor fi frumos ingrijite si aranjate.

Stres la limite inferioare si look original

Daca vrei sa lucrezi pana in ultima luna de sarcina, trebuie sa inveti sa-ti prioritizezi activitatile, sa te organizezi corect, asa incat sa nu te stresezi.

Bucura-te de fiecare miscare a bebelusului in burtica ta si relaxeaza-te! Este poate cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont pentru frumusetea ta, atat in sarcina, cat si in afara ei.

Una dintre cele mai frecvente greseli ale gravidelor este aceea ca renunta sa-si mai macheze tenul si isi schimba si coafura. Gandeste-te la fiecare zi dinainte de sarcina in care te machiai: de ce sa nu continui sa faci asta si sa te simti frumoasa si stapana pe tine?

Fa-ti o rutina din a te machia, dar nu extravagant. Un make-up simplu si usor de realizat este exact ceea ce ai nevoie in perioada asta. Un baton corector pentru eventualele pete si pentru cearcane, un blush si rujul tau preferat sunt articolele must-have ale unei gravide.

Un parfum cu miros proaspat si delicat poate deveni un articol de make-up, avand in vedere ca printr-un singur "puf" te poti simti… altfel. Ai mare grija totusi cand alegi parfumul: mirosul unei gravide este mult mai fin, iar daca parfumul este prea tare, poti ajunge sa-ti faci singura rau.

Daca nu suporti hainele pentru gravide, lucrurile largi care sa puna in valoare cresterea burticii tale s-ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie.

Minunat ar fi sa-ti dezvolti singura propriul stil de frumusete. Aventureaza-te in fata oglinzii in cautarea trasaturilor care iti plac cel mai mult la tine si care te fac speciala. Invata apoi sa le accentuezi si sa le pui in valoare, folosindu-le ca punct de plecare pentru machiajul tau.

Fa totul ca sa te simti tu frumoasa! Fii sigura ca rezultatul din afara va fi unul de neasteptat.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre