Baia in timpul sarcinii: Sfaturi si recomandari

/ / Modificat: 2017-02-08
Baia in timpul sarcinii: Sfaturi si recomandari

Cele mai multe femei insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca apa foarte fierbinte la dus, intrucat poate reduce fluxul de sange al copilului. Atunci cand petreci prea mult timp intr-o cada cu apa fierbinte, creste riscul unei infectii intime. In schimb, apa la o temperatura moderata poate ajuta la relaxarea corpului si a muschilor.

Afla cum ar trebui sa isi pregateasca baia o femeie insarcinata:

Ai grija atunci cand intri sau iesi din cada

Daca esti in ultimul trimestru de sarcina, ideal ar fi sa ceri ajutorul partenerului sau unui alt membru al familiei atunci cand vrei sa intri sau sa iesi din cada, pentru a evita orice incident (alunecare, cadere etc.). De asemenea, nu uita sa asezi langa cada un covor de baie sau un prosop de picioare pentru a evita riscurile de alunecare.

Asigura-te ca apa nu este foarte calda

O baie fierbinte poate duce la posibile probleme de sanatate si complicatii, asa ca umple cada cu apa calda. Verifica apa cu un termometru pentru a confirma ca temperatura nu este mai mare de 38 de grade Celsius.

Adauga saruri si otet de mere in apa

Pentru a crea un mediu calmant, poti adauga cateva linguri de saruri si un sfert de cana de otet de mere in apa. Potrivit specialistilor, aceste substante naturale nu vor afecta copilul sau sarcina.

Limiteaza baile cu spuma la de doua ori pe luna

Indiferent ca esti insarcinata sau nu, prea multe bai cu spuma intr-o luna pot duce la iritatii si infectii intime. Prin urmare, evita baile fierbinti in timpul sarcinii. 

Nu sta in cada mai mult de o ora

Evita sa stai in baie mai mult de o ora, pentru a reduce riscul de infectie. Bucura-te de o ora de relaxare in apa, pentru a usura membrele umflate si relaxarea corpului.

Articol scris de Dr. Silviu Istoc, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii poti afla pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre