7 trucuri pentru a te mentine activa in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
7 trucuri pentru a te mentine activa in timpul sarcinii


   

1.Energia


Sarcina te poate scurge de energie, insa exercitiile iti confera minumul de energie pentru a fi in stare de a trece de programul zilnic. Conform Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie, iti poti aloca fara probleme 30 de minute pentru exercitii in fiecare zi. Exercitiile iti intensifica sistemul cardiovascular, astfel incat sa nu obosesti atat de usor. Cu muschii tonifiati si puternici, vei avea nevoie de mai putin efort pentru a efectua orice activitate, fie vorba de cumparaturi sau de intalniri de servici.

Vitamina H da organismului energia necesara


2. Pregateste-te pentru nastere


Este destul de logic: cu cat esti intr-o forma mai buna, cu atat vei fi mai puternica la nastere.

A da nastere este ca si cum ai alerga la un maraton, necesita putere, determinare si concentrare. Daca te "antrenezi" prin exercitii prenatale, acestea iti pot usura nasterea.

3. Reducerea disconfortului produs de sarcina


Streching-ul si exercitiile pentru tonifierea muschiilor vor ajuta corpul sa reactioneze mult mai bine la durerile cauzate de sarcina. Streching-ul alina durerile de spate, plimbarile imbunatatesc circulatia si inotul tonifica muschii abdominali.

4. Dormi cat trebuie


In momentul in care mai ai un omulet si il cari si pe acesta in burtica, devine neconfortabil sa dormi in anumite pozitii datorita durerilor de spate. Insa exercitiile te vor obosi si relaxa astfel incat sa ai parte de un somn cat mai usor.

Somnul in timpul sarcinii

Rolul somnului in procesul de memorare

Valeriana iti face somnul usor


5. Exercitiile reduc stresul si ridica moralul


A avea un copil schimba total viata unei persoane, atat pentru mamica cat si pentru tatic. Aceasta veste te poate lasa cu un sentiment de extaz sau totodata anxios. Un studiu recent arata ca exercitiile cresc nivelul de serotonina, o substanta chimica din creier ce este conectata cu starea emotionala, crescandu-ti moralul.

6. Increderea in sine


Faptul ca numai in cateva luni cantarul spune altceva despre tine, un numar pe care nu credeai ca o sa-l ajungi, iti poate intoarce toata starea emotionala pe dos. Insa daca ramai activa de-a lungul acestei perioade, facand exercitii, acestea te pot ajuta sa iti creasca increderea in tine si in corpul tau, facand sa te simti mult mai usoara decat esti.


Moda si increderea in fortele proprii


7. Revino la greutatea initiala dupa nastere


Imediat dupa nastere, se va observa daca de-a lungul sarcinii ai facut exercitii sau nu, deoarece daca ti-ai mentinut corpul activ, in acest moment nu iti va fi dificil sa dai jos kilogramele in plus.

Greutatea si dieta la nastere

Schimbarile fizice si emotionale dupa nastere


Mai multe informatii despre Exercitii recomandate de-a lungul sarcinii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitate fizica femei Sarcina alimentatie

Articole recomandate

Citeste si despre