5 suplimente pe care sa le iei in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2019-01-10
5 suplimente pe care sa le iei in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, corpul femeii are nevoie de suplimente pentru a compensa deficientele nutrientilor.

O alimentatie adecvata pe perioada celor 9 luni este esentiala. Si nu este importanta doar pentru sanatatea mamei, ci si pentru dezvoltarea buna a copilului.

Consumul de suplimente in timpul sarcinii este foarte important, deoarece femeile gravide trebuie sa-i hraneasca si pe cei mici, iar necesitatea de a consuma substante nutritive creste semnificativ.

Unele femei pot satisface aceasta cerere printr-o dieta bine planificata, bogata in nutrienti, in timp ce altele trebuie sa recurga la suplimente.

5 suplimente pe care le poti lua in timpul sarcinii

1. Fier

Acest mineral este necesar pentru a sustine cresterea si dezvoltarea fatului si a placentei in timpul sarcinii, pe langa satisfacerea cererii crescute de globule rosii din sange pentru a transporta oxigen. Astfel, daca nivelul fierului din sange scade, medicul iti poate recomanda sa iei suplimente.

Fierul previne anemia, o afectiune care arata ca sangele contine un numar redus de globule rosii sanatoase si care este foarte frecventa in timpul sarcinii.

2. Magneziu

Magneziul este deosebit de important in timpul sarcinii, deoarece ofera multe beneficii pentru mama si fat. Ajuta la cresterea tesuturilor, care permit copilului sa primeasca mai multa hrana prin placenta. De asemenea, ajuta sistemul imunitar, muscular si nervos.

3. Vitamina D

In timpul sarcinii, poate aparea o deficienta de vitamina D. Aceasta este produsa de organism in timpul expunerii la soare, dar se gaseste si in unele alimente, cum ar fi pestii grasi, ouale si lactatele.

Vitamina D in timpul sarcinii imbunatatese starea materna si poate preveni preeclampsia, greutate mica la nastere si nastere prematura.

4. Probiotice

Aceste tipuri de suplimente ajuta la eviarea constipatiei, cu care unele femei se confrunta in timpul sarcinii. Probioticele cresc imunitatea organismului si sunt foarte utile pentru copil, daca va fi hranit la san.

Un supliment probiotic ajuta la dezvoltarea culturii bacteriene la care va fi expus bebelusul si poate avea un efect pe tot parcursul vietii asupra imunitatii si sanatatii copilului.

5. Multivitamine

Ofera copilului o nutritie adecvata si sunt necesare pentru a mentine o sarcina sanatoasa. Se recomanda sa iei acest tip de vitamine prenatale in timpul sarcinii, deoarece contin multe vitamine si minerale pentru a raspunde cererii crescute de micronutrienti in timpul sarcinii.

O dieta variata si sanatoasa in timpul sarcinii te va ajuta sa asimilezi majoritatea vitaminelor si mineralelor de care ai nevoie. Ca si medicamentele, toate suplimentele cu micronutrienti si plante trebuie sa fie luate la recomandarea medicului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Vitamine sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre