Asteptam sa vina copilul cand voia el

/ / Modificat: 2017-05-23
Asteptam sa vina copilul cand voia el

graviduta_fericita_1Mamica danutzasibiu

Momentul cand am aflat ca sunt insarcinata a fost unul in care m-au incercat sentimente de bucurie maxima, dar si de teama. Povestea mea nu este unica si as vrea sa fie ca un sfat pentru mamicile care trec prin aceeasi situatie. De ce?

La recomandarea medicului, din cauza unei otite si fara sa stiu ca sunt insarcinata, am luat un antibiotic puternic. M-am facut bine, dar, dupa doua saptamani, ma simteam rau si menstruatia imi intarziase. Am zis sa imi fac un test de sarcina, doar ca nu eram asa de pregatita.

Si acum imi aduc aminte figura sotului meu cand ma astepta seara sa ies de la serviciu. Nu zicea nimic, dar pe fata lui se citea intrebarea:"Hai,cand cumparam testul de sarcina? Ma mai tii mult pe jar?" Am luat unul dupa alte 5 zile si seara, cand am ajuns acasa, ma pregateam sa il fac. Doar ca un prieten a venit in vizita exact cand asteptam rezultatul.

Testul cu doua liniute

Am lasat testul in baie si mergeam pe rand cand eu, cand sotul meu, sa vedem rezultatul. Musafirul se uita nedumerit ca nu stia ce tot facem atata la baie. Cand m-am dus ultima data (am facut 2-3 ture, sa fiu sigura), am vazut 2 LINIUTE! Atunci a venit si sotul meu si ne-am luat in brate si saream ca 2 copii, mai ales ca nu am programat nicio sarcina. Asteptam sa vina copilul cand voia el.

Aproape ca uitasem de musafir, care ne astepta linistit in sufragerie. Nu i-am spus nimic, am decis sa asteptam dezvaluirea vestii la rude si familie pana la primul control medical.

mamica_bebe_micPrima vizita la medic

Am mers a doua zi la medicul de familie, care mi-a prescris si antibioticul si a zis: "Imi pare rau, acestea este un antibiotic foarte puternic si nu este recomandat in sarcina. S-ar putea sa iasa copilul cu malformatii. Eu ti-as sugera sa faci o intrerupere de sarcina! Cum? Primul meu copil si imi recomanda sa scap de el ca de o haina folosita?

Am simtit ca mi se taie rasuflarea si atunci am iesit din cabinet. Mi-am schimbat medicul de familie si am inceput sa merg pe la mai multi doctori ginecologi ca sa cer o parere. M-a sunat si o prietena din Timisoara, care mi-a zis ca ea a luat doua tipuri de antibiotice la inceputul sarcinii si unii doctori spuneau sa o pastreze, altii sa nu.

Ea a mers mai departe si acum are o fetita sanatoasa de 3 anisori. Atunci m-a incurajat. Eram suparata pe doctorita mea pentru ca si ea era mama si, in primul rand, era de datoria ei ca doctor sa ma intrebe despre o eventuala sarcina, inainte de a-mi recomanda antibiotic.

Mi-a revenit zambetul

In fine, am fost la ginecolog, care m-a asigurat ca daca organismul meu percepea copilul ca pe un corp strain (un fel de microb sau virus), il elimina. Mi-a zis sa stau linistita ca daca a supravietuit este ok. Abia atunci mi-a revenit zambetul pe fata si am putut sa dau marea veste ca sunt insarcinata.
bebe_fetita_bonetica
Asa ca recomand tuturor mamicilor: daca trec prin acelasi lucru sa nu renunte la copii, chiar daca au luat antibiotice, deoarece, daca Dumnezeu ne-a trimis acesti ingerasi, stie El de ce a facut-o.

Mamicile trebuie sa ceara mai multe pareri de la mai multi doctori specialisti, dar sa nu renunte niciodata! Mai tarziu, au inceput greturile, poftele, cresterea burticii, loviturile din picioruse, insomniile si lungile plimbari nocturne pana la baie si inapoi...stiti voi!

Acum am o fetita de 10 luni, sanatoasa si frumoasa, pentru care ii multumesc lui Dumnezeu si de care ne bucuram eu si sotul meu in fiecare clipa care trece. Multa sanatate copilasilor vostri si sa va aduca numai bucurii.

Povestea ta de sarcina poate aparea aici!

Trimite-ne povestea ta pe e-mail la info@copilul.ro sau posteaz-o pe blogul tau si trimite-ne link-ul. uita sa ne trimiti pe mail si fotografii cu tine in timpul sarcinii si cu bebelusul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti sarcina Antibiotice in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre