Implicarea partenerului in perioada sarcinii

/ / Modificat: 2014-03-10
Implicarea partenerului in perioada sarcinii

sarcina_cupluSarcina nu este o experienta cu care trebuie sa te confrunti singura sau de care sa te bucuri doar tu. Poate ca esti cea care poarta bebelusul in pantece 9 luni, insa nu singura care trebuie sa fie partasa la aceasta aventura.

Implica-ti partenerul in tot ce inseamna sarcina ta!

Pana la urma el este cel care trebuie sa suporte toanele tale, schimbarile de dispozitie, furtunile hormonale pe care le aduce sarcina, poftele si alte probleme cu care sa te confrunti. Poti spune ca este mana ta dreapta si umarul pe care poti sa plangi.

Probabil ca el va fi cel care va spala, va gati si va face cumparaturile ori va plati facturile in marea parte a sarcinii. Insa da-ti seama ca nu este bun numai la asta! El este taticul copilului tau si trebuie sa se bucure alaturi de tine de aceasta experienta si sa simta ca face parte din "sarcina" ta, altfel, isi va aminti de sarcina doar de perioada in care a fost extenuat si in care nu isi mai vedea capul de treaba.

Fa-l partas la una dintre cele mai frumoase experiente din viata voastra!

Anunta-l ca esti insarcinata intr-un mod original

Gaseste o metoda dragalasa sau amuzanta de a-i da vestea ca astepti copilul lui. Poate fi vorba de un post-it lipit pe ecranul laptop-ului, de un wallpaper cu un bebe mic si dragalas, de o felicitare sau de orice alta idee draguta prin care ii transmiti marea veste. In acest fel ii arati ca te-ai gandit la el cum sa il impresionezi si sa il bucuri mai tare cu aceasta veste!

Ia-l cu tine la cat mai multe controale medicale

Poate ca nu reuseste sa ajunga la toate, insa incearca sa fiti amandoi la cat mai multe dintre ele. Mergi impreuna cu el la primul consult medical si la prima ecografie, mai ales atunci cand auzi pentru prima oara bataile inimii bebelusului sau afli sexul acestuia.

Impartaseste cu partenerul tau informatii legate de sarcina

art_ingrijire_prenatalaCu siguranta tu vei fi cea preocupata sa citesti carti, articole si reviste despre sarcina si nastere. Insa nu le pastra doar pentru tine! Spune-i si lui noutatile si mai ales informatiile interesante si utile pentru amandoi.

Comunica cu el despre griji si probleme care apar in sarcina

Pastrati un canal de comunicare deschis si dezbateti toate problemele care va framanta, fara ezitare. Comunicarea deschisa este cheia succesului in multe relatii si pot apropia foarte mult 2 parteneri.

Fa-l atent la anumite evenimente emotionante din sarcina

De exemplu, atunci cand bebelusul misca, lasa-l si pe el sa simta acest lucru. Uneori se vad talpicile acestuia prin pielea burticii sau sughita si acest lucru se simte intr-un anume fel. Cheama-l de fiecare data pentru a impartasi cu el aceste momente unice.

Mergi impreuna cu el la cursuri prenatale

art_parteneri_travaliuExista cursuri prenatale speciale care solicita prezenta ambilor parteneri. Nu ezita sa va inscrieti la unul. Veti afla o multime de informatii noi si utile despre sarcina, nastere, dar si despre perioada de dupa nastere, care va vor ajuta sa va descurcati mai usor. Acorda-i atentie si relaxati-va impreuna! Probabil ca acum viitorul bebelus este centrul universului tau.

Imparte atentia intre bebe si partener

Implica-l si adu-l cat poti de aproape de interesele tale. Fa-i mici surprize, petreceti timp impreuna si spune-i mereu cat esti de bucuroasa ca ii porti copilul in pantece.

Implica-l in decorarea casei si in alegerea hainutelor sau a produselor pentru bebe

Si lasa-l si pe el din cand in cand sa aiba ultimul cuvant din cand in cand. E clar ca tu esti experta cand vine vorba de culorile si mobilierul din camera micutului sau de viitoarea garderoba a lui. Si este posibil ca partenerul tau sa aiba gusturi ciudate si sa nu iti placa body-ul care el il adora, dar lasa-l si pe el sa contribuie cu idei. Nu trebuie ca micutul sa le poarte zi de zi, dar este important pentru el sa isi aduca contributia si sa il implici in astfel de alegeri, chiar daca nu ai nascut inca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Implicare partener sarcina Relatie cuplu Sarcina Comunicare fat sarcina Relaxare sarcina Emotii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre