9 momente importante din sarcina

/ / Modificat: 2015-01-23
9 momente importante din sarcina

Cele mai importante momente din sarcina sunt cele care marcheaza transformari importante in corpul viitoarei mame, dar si in viata ei de zi cu zi. Fiecare gravida traverseaza clipe de neuitat in cele 9 luni magice, in care bebelusul creste si incepe sa comunice, in felul lui, cu mediul inconjurator. Amintirile sunt cele care pastreaza vii trairile unice experimentate de o femeie insarcinata. Iata care sunt etapele cheie in minunata calatorie a unei sarcini!

Prima zi in care dispar varsaturile

Dupa incheierea primului trimestru, marcat inevitabil de stari de greata si varsaturi, gravidele pasesc catre cea mai frumoasa perioada a sarcinii. Prima zi care se incheie glorios fara nicio stare de rau este cu siguranta un moment extrem de fericit pentru orice viitoare mamica.

greturi-sarcina_1

Iar daca gravidele afla din carti ca varsaturile dispar din cea de-a 12-a saptamana, lucrurile nu se intampla intotdeauna ca in scrierile stiintifice: momentul eliberator vine, pentru fiecare femeie, la timpul sau!

Ziua in care hainele de gravida devin o necesitate

In primele trei luni de sarcina, majoritatea gravidelor se simt inca in forma si sunt convinse ca nu vor avea nevoie de haine speciale pentru femeile insarcinate. Insa vine cu siguranta o zi cand aceasta iluzie dispare, iar viitoarea mamica accepta ca este momentul sa plece la cumparaturi si sa isi adapteze garderoba la noua ei conditie.

Momentul in care viitorii parinti decid ca vor sa stie sexul copilului

Dilema "ar trebui sau nu sa aflam inainte daca va fi fetita sau baiat?" apare in mintea tuturor viitorilor parinti, chiar si pentru o clipa. Pana la urma, sexul copilului poate fi o surpriza magica in momentul nasterii, insa nici 9 luni de asteptare nu sunt tocmai o proba usor de trecut. Momentul in care cuplul decide in sfarsit ce cale sa aleaga este cu siguranta unul memorabil (si eliberator!).

Cand partenerul de viata face gesturi frumoase

Putine lucruri sunt mai emotionante pentru o gravida, decat gesturile partenerului de viata care ii arata grija fata de aceasta. Poate fi vorba de un masaj relaxant sau de efortul de a-i face pedichiura cand burtica este prea mare.

cuplu_pregatire_conceptie

Momentele in care viitorul tata se dedica intru totul confortului partenerei de cuplu, pentru o sarcina cat mai placuta, raman cu siguranta unele dintre cele mai frumoase clipe ale celor 9 luni de graviditate.

Prima noapte in care ora de culcare revine la normal

Starile de somnolenta, firesti in primul trimestru de sarcina, schimba radical ora de culcare a majoritatii gravidelor. Multe viitoare mamici simt nevoia sa se retraga in dormitor putin peste apusul soarelui, modul lor de viata schimbandu-se radical din acest motiv.

somn-sarcina

Tocmai de aceea, prima noapte in care Mos Ene intarzie sa apara dupa orele 20 este cu adevarat speciala: senzatia ca rezervele de energie sunt din nou pline alimenteaza instant pofta de viata si bucuria de a "savura" din plin fiecare clipa a sarcinii.

Momentul in care numele copilului este ales

Chinul zilelor nesfarsite in care partenerii unui cuplu, viitori parinti, se straduiesc din rasputeri sa gaseasca numele perfect pentru copilul lor este compensat din plin cand, in sfarsit, decizia este luata de comun acord. Caci putine lucruri sunt mai frustrante decat gasirea unui compromis la acest capitol (mai ales cand gusturile in materie de sonoritatea numelor nu coincid).

nume-copil-sarcina

Noptile de somn neintrerupt de nevoia de a urina

Sunt rare, precum floarea de colt: noptile in care o gravida nu se trezeste in mod repetat pentru a urina. Secretul lor poate fi oboseala extrema, combinata cu evitarea consumului de apa la ore tarzii, ar spune multe viitoare mamici.

Implinirea celei de-a 30-a saptamani

Ce este atat de special in implinirea a 30 de saptamani de sarcina? Acesta este momentul in care gravidele incep sa numere descrescator ultimele saptamani pana la marea zi in care ajung sa isi tina bebelusul in brate.

frumusete_sarcina_1

Declansarea primei contractii reale

Prima contractie reala ramane, de obicei, printre singurele in amintirea proaspetelor mamici. Ea declanseaza, in acelasi timp, bucuria ca nasterea se intampla, dar si teama de necunoscut. Din fericire, amalgamul de emotii vine intotdeauna insotit de o fericire coplesitoare!

Tu care crezi ca sunt cele mai importante momente din sarcina? Impartaseste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Momente sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre