Cele mai frumoase momente din perioada sarcinii, pe care nu le vei uita niciodata

/ / Modificat: 2018-08-16
Cele mai frumoase momente din perioada sarcinii, pe care nu le vei uita niciodata

Sarcina in sine poate parea o etapa esentiala a vietii tale, dar adevarul este ca exista multe alte mini-etape pe care le vei parcurge pe parcursul celor 40 de saptamani de sarcina. Iata cateva dintre cele mai importante momente si nu atat de evidente din timpul sarcinii.

Momente de neuitat din perioada sarcinii de care iti vei aminti cu drag

De la testul de sarcina pozitiv, prima data cand simti greturile matinale, pana la momentul cand o persoana straina observa ca esti insarcinata, iata care sunt cele mai importante momente din perioada sarcinii:

1. Testul de sarcina pozitiv

test-sarcina-pozitiv

Chiar si atunci cand sarcina este planificata si te astepti ca testul sa fie pozitiv, vederea celor doua liniute in mana ta este suficienta pentru a resimti un soc. Vei fi surprinsa sa vezi cat de coplesitor te poti simti. S-ar putea sa simti o gama variata de emotii, la care nu te-ai fi asteptat, de la bucurie la frica si tot ce este intre ele. Sa ai un copil nu e putin lucru!

2. Prima data cand simti greturile matinale

greturi-matinale

Bine, poate ca iti inchipui ca primele greturi matinale te vor pune la pamant, dar, sincer, acestea te vor duce in culmea fericirii. Sunt o confirmare ciudata a unui lucru pe care l-ai vazut doar prin testul de sarcina si nu prea mai este altceva de confirmat. Sentimentul de rau la stomac este dovada ca esti insarcinata. Greturi matinale, bine ati venit!

3. Prima vizita la ginecolog dupa testul de sarcina pozitiv

prima-vizita-ginecolog

In ciuda fiabilitatii testelor de sarcina la domiciliu, nimic nu se compara cu confirmarea sarcinii dintr-o sursa externa. Cand vei auzi din gura doctorului cuvintele: "Esti insarcinata", vei simti ca aceasta nebunie este chiar reala.

4. Prima data cand spui cuiva ca esti insarcinata

mama-fiica-sarcina.

Cand si cui vei impartasi vestea ca esti insarcinata este o problema personala. Dar indiferent de momentul in care decizi sa faci marele anunt, poti fi sigura ca este un moment important. El va fi unul palpitant si un pic infricosator. Oare persoana va raspunde pozitiv? Vrei sa o surprinzi? Acestea sunt temerile obisnuite in timp ce depasesti aceasta etapa esentiala.

5. Sfarsitul primului trimestru

primul-trimestru

Odata ce ai depasit primul trimestru, lucrurile devin mai asezate. In primul rand, in majoritatea cazurilor, riscul de avort spontan scade drastic. Aceasta inseamna ca te poti bucura cu adevarat de sarcina si ca poti sa nu-ti mai faci atatea griji. De acum vin partile "distractive" ale sarcinii. Au disparut greturile matinale, iar burtica inca nu se vede in toata splendoarea ei.

6. Cumpararea primului lucru pentru copil

primele-hainute-bebe

Unele familii au convingeri despre momentul potrivit pentru cumparea unui lucru pentru bebe. Aceasta inseamna ca nu vor cumpara nimic inainte de a se naste copilul, pe cand alte familii incep sa cumpere imediat. Dar cumpararea unei hainute noi pentru copil sau cumpararea unei piese de mobilier pentru camera copilului poate fi o etapa importanta in viata ta.

7. Cand auzi pentru prima data bataile inimii bebelusului

bataile-inimii-fatului

Acesta este unul dintre acele momente memorabile. Sunetul batailor inimii bebelusului este atat de pur. Suna diferit decat s-ar putea sa te fi asteptat, dar totusi este atat de frumos. Acesta este semnul ca bebelusul este bine, ca sarcina este pe drumul cel bun. Este o idee buna sa mergi si cu partenerul de viata la acest control, ca sa va bucurati impreuna de acest moment.

8. Prima data cand imbraci haine de gravida

Nu rade, dar purtarea hainelor de gravida este o etapa importanta. De fapt, multe femei care sunt la prima sarcina incearca sa se grabeasca cu asta. Ele nu pot astepta dovada externa ca sunt insarcinate.

9. Acel moment cand o persoana necunoscuta iti observa sarcina

Poate fi amuzant cand o persoana necunoascuta observa ca esti insracinata sau te intreaba care este termenul.

10. Primele miscari ale bebelusului

primele-miscari

Sentimentul primelor falfaieli este uimitor. S-ar putea chiar sa petreci cateva zile incercand sa ghicesti daca asta simti sau nu. Indiferent cum descrii aceste miscari: gaze, falfaieli sau bule, vei iubi aceste lovituri si ghionturi.

11. Prima pofta datorata sarcinii

primele-pofte-sarcina

Poti sa razi, dar cand vei realiza cat de aprige si de nebunesti pot fi poftele in sarcina, vei intelege ca acestea chiar sunt un lucru real. Pana la revenirea "ratiunii", bucura-te de aceasta dorinta si rasfata-te dupa cum iti place.

12. Cand afli daca este fata sau baiat

aflare-sex-copil

Indiferent daca afli pe parcursul sarcinii sau la nastere, auzul cuvintelor "Este ..." iti va schimba viata pentru totdeauna.

13. Prima data cand partenerul tau simte miscarile bebelusului 

primele-miscari-bebelus

Deci exista o diferenta clara intre felul in care tu simti ca se misca bebelusul si altcineva din exterior. De obicei, intre cele doua evenimente este o distanta de o luna sau mai mult. Este un moment minunat sa poti impartasi aceasta bucurie cu cineva.

14. Cursuri de pregatire pentru nastere

cursuri-nastere

Cursurile de pregatire pentru nastere sunt foarte distractive, dar sunt si un semn ca lucrurile evolueaza. Probabil ca nu vei incepe cursurile pana la jumatatea perioadei de sarcina, de obicei terminand la inceputul trimestrului al treilea. Atat inceputul, cat si sfarsitul cursului semnaleaza ca ziua de nastere a bebelusului se apropie.

15. Inceputul celui de-al treilea trimestru

In timp ce noua luni ti se poate parea o perioada foarte lunga, in jurul saptamanii patru, cand testul arata pozitiv, adevarul este ca timpul poate zbura foarte repede. Multe mame declara ca inceputul celui de-al treilea trimestru este un adevarat soc pentru ele, cand isi dau seama ca doua treimi din sarcina au trecut deja.

16. Finalizarea camerei copilului

terminare-camera-copil

Indiferent daca ai pregatit o camera speciala pentru bebe sau doar un colt in camera voastra, declararea ca amenajarea este gata reprezinta un pas mare. Toate planurile si deciziile in legatura cu ce va avea nevoie bebelusul, sunt mult mai greu de luat decat isi imagineaza majoritatea parintilor.

17. Goana de la miezul noptii dupa inghetata

Bine, chiar daca nu e o pofta de sarcina, merita sa dai o fuga in toiul noptii dupa inghetata. Nu te grabi, ia loc, mananca incet inghetata si vorbeste cu partenerul despre modul in care va arata viata voastra odata ce vine copilul.

18. Trecerea la intalnirile saptamanale cu medicul

Pana nu demult vizitele la medicul ginecolog erau destul de calme. Te duceai, puneai toate intrebarile care te framantau, primeai raspunsurile si iti faceai o noua programare peste cateva saptamani. Acum este momentul sa te mai uiti odata in calendar. Asa este, dupa saptamana 36 de saptamana de sarcina, te vei intalni cu medicul ginecolog in fiecare saptamana.

19. Finalizarea planului de nastere

Deoarece sfarsitul sarcinii se apropie, trebuie sa stabilesti cu medicul tau ultimele detalii pentru nastere: de exemplu daca vei putea naste normal sau va fi nevoie de cezariana. Este bine sa fii la curent cu ce presupune fiecare tip de nastere, pentru ca niciodata nu se stie ce poate interveni. Odata ce ai facut acest lucru, poti simti cu adevarat ca acest copil ar putea sa apara pana la urma.

20. Sosirea termenului

travaliu-nastere

Bine ai ajuns la termen! Chiar daca ai putea sa mai astepti cateva saptamani pana la declansarea nasterii, adevarul este ca din saptamana 40 bebelusul tau se poate naste in orice zi. Pur si simplu el lucreaza acum la o reglare fina a dezvoltarii creierului si a plamanilor si va fi in bratele tale in scurt timp. Sarbatoreste aceasta etapa importanta cu o cina, o pedichiura sau altceva distractiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Momente sarcina Insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre