Urinarea frecventa in sarcina

/ / Modificat: 2014-07-22
Urinarea frecventa in sarcina

De obicei, urinatul frecvent este un semnal de aparitie a sarcinii. Chiar din primul trimestru, gravidele merg mai des la baie. Pe masura ce uterul creste poate sa apese pe vezica urinara si sa determine urinarea frecventa.

Multe gravide in trimestrul al treilea se trezesc noaptea sa mearga la toaleta. Uneori insa, urinarea frecventa poate fi un semn al infectiei cailor urinare. Acesta este cazul cand urinarea frecventa se asociaza cu dureri, usturimi la urinare, senzatie urgenta de urinare.

Diagnosticul de infectie urinara se pune de cate medic dupa ce se fac niste analize specifice (sumar de urina, urocultura).

Infectiile urinare sunt periculoase in sarcina si pot afecta buna evolutie a sarcinii, de aceea ele trebuie depistate si tratate la timp.

O infectie urinara poate fi un semnal de alarma in timpul sarcinii. Lasate netratate, infectiile se poate extinde pana la rinichi si poate provoca chiar un travaliu prematur sau ruperea membranelor. De aceea, este bine sa te adresezi medicului daca simti ca nu e ceva in regula.

Dr. Anca Panaitescu

medic specialist obstetrica-ginecologie

Spitalul Clinic Filantropia

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intrebari sarcina Infectii urinare sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre