Cele mai frecvente afectiuni ale copilariei, tratate cu ajutorul fitoterapiei

/ / Modificat: 2017-10-05
Cele mai frecvente afectiuni ale copilariei, tratate cu ajutorul fitoterapiei

Alternanta temperaturilor reci cu cele calde si reintrarea copiilor in colectivitate sunt momente in care bolile respiratorii devin cosmarul parintilor. In cel mai fericit caz copiii se aleg doar cu nasul infundat, dar practica demonstreaza ca se ajunge la afectiuni mult mai serioase: bronsite, bronsiolite, amigdalite sau alte infectii. Simptomele nu au repercusiuni doar asupra celui mic, ci asupra intregii familii pentru ca e stiut ca o mama nu va putea sa doarma noaptea cand puiul ei este bolnav, iar o mama obosita strica echilibrul intregii familii.

Pentru a nu se ajunge la situatii care presupun chiar spitalizarea este bine sa prevenim si sa intarim sistemul imunitar inca de dinainte de a veni toamna si de a incepe gradinitele si scolile. Fitoterapia ne ajuta sa facem acest lucru pentru ca este modalitatea prin care din plante se extrag doar substantele active, fara sa agreseze alte parti ale organismului. De asemenea, tratamentele fitoterapeutice sunt indicate copiilor pentru ca actioneaza bland, chiar daca este nevoie de o perioada mai lunga de timp de administrare. Produsele fitoterapeutice actioneaza chiar si asupra afectiunilor recurente ceea ce este un avantaj pentru ca de cele mai multe ori copiii racesc de mai multe ori in decursul sezonului rece.

Fitoterapia, de ajutor in lupta cu alergiile

La pachet cu bolile respiratorii vin si alergiile in perioada toamnei. Multi copii se lupta cu ele pentru ca simptomatologia ii impiedica sa isi desfasoare in bune conditii activitatea lor preferata: joaca. 

Tot la intrarea in colectivitate apar si o serie de afectiuni ale tractului digestiv, iar tratamentele oferite de fitoterapie pot fi solutia potrivita. Anemiile pot fi si ele ameliorate sau chiar tratate cu ajutorul fitoterapiei. 

Copiii pot beneficia de efectele benefice ale fitoterapiei nu doar pentru afectiunile fizice, ci si pentru cele care afecteaza psihicul. Anumite extracte de plante calmeaza starile de agitatie sau de oboseala, daca vorbim de un copil scolar care are anumite perioade mai solicitante. 

Practic, fitoterapia poate fi folosita chiar si pentru bebelusi pentru ca sunt produse dezvoltate special pentru ameliorarea colicilor. Nu trebuie decat sa intrebi medicul pediatru ce recomandare are. 

Inainte de a trece pe la farmacie sa cumperi medicamente fitoterapeutice trebuie sa faci un drum si pe la medicul curant. Desi plantele pot parea sa nu aiba efecte adverse, exista doze diferite pentru fiecare pacient si perioade de administrare personalizate in functie de necesitatile celui mic. Medicul iti poate recomanda un produs sau o schema de tratament care sa cuprinda mai multe extracte de plante pe care sa o urmezi pe o perioada mai lunga de timp, pana cand problema este rezolvata. 

Gama Phytodep contine 9 produse adaptate nevoilor copiilor, menite sa previna si sa trateze toate aceste probleme de sanatate des intalnite la copii. Produsele pot fi folosite atat ca tratament de sine statator, cat si drept completare a tratamentelor cu medicamente. Sunt usor de administrat, fiecare dintre ele avand un gust placut, usor de acceptat de catre copii.

Fitoterapia este o alternativa la medicina traditionala, fiind de ajutor si in completarea tratamentelor alopate. Avantajul este ca extractele standardizate de plante sunt o solutie naturala, personalizata pe nevoile reale ale pacientilor si un tratament eficient in cazul copiilor care au nevoie de remedii blande.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fitoterapia Anemie copii Colici Alergii copii

Articole recomandate

Citeste si despre