Sos roz

/ / Modificat: 2012-11-06
Sos roz

Sosul roz sau sosul de sunca este un sos care poate acompania pastele.

Foto: jchandmade.typepad.com

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

4 ciuperci mari

100 ml zeama de carne sau apa

100 ml sos de rosii

2 linguri sunca tocata

1 lingura verdeata (la alegere)

1 lingura ulei

sare

Mod de preparare

Spala ciupercile, apoi curata-le si taie-le lamele subtiri. Pune-le la calit in ulei incins. Amesteca totul cu zeama de carne sau cu apa. Adauga si sos de rosii. Pune peste sosul respectiv sunca taiata fin, verdeata tocata marunt, sare.

Lasa sosul sa scada pana ce capata consistenta unei smantani mai groase.

Foloseste sosul respectiv pentru paste, rasol de vita sau creier pane.

Trucuri

Foloseste putina paprika iute pentru a obtine un sos usor picant, mult mai gustos.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos

Articole recomandate

Citeste si despre