Paste cu sos de rosii – reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

/ / Modificat: 2025-05-31
Paste cu sos de rosii – reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

Pastele cu sos de rosii sunt mereu o alegere sigura si delicioasa pentru intreaga familie. Reteta clasica italiana, simpla si aromata, este ideala pentru mesele rapide, dar sanatoase. Fie ca le servesti la pranz sau la cina, aceste paste sunt pe gustul celor mici si mari deopotriva. In plus, se pot personaliza usor in functie de preferintele copilului tau – mai mult busuioc, mai putin usturoi sau chiar un strop de parmezan deasupra.

Ingrediente:

  • 400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.)

  • 2-3 linguri de ulei de masline

  • 1 ceapa medie, tocata fin

  • 3-4 catei de usturoi, tocati marunt

  • 800g rosii tocate (proaspete sau din conserva)

  • 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)

  • Sare si piper dupa gust

  • 1 lingurita de oregano uscat

  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate)

  • Parmezan ras pentru servire (optional)

  • Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si pastreaza o cana din apa in care au fiert.

  2. In timp ce pastele fierb, incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare.

  3. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida.

  4. Pune usturoiul si amesteca timp de 30 de secunde, avand grija sa nu se arda.

  5. Adauga rosiile tocate si lasa sosul sa fiarba la foc mic 15-20 de minute, pana scade si devine gros.

  6. Condimenteaza cu sare, piper, zahar (daca este cazul), oregano si busuioc.

  7. Adauga pastele scurse peste sos si amesteca bine. Daca e nevoie, adauga putina apa de la fiert pentru a lega mai bine sosul.

  8. Serveste pastele fierbinti, cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc deasupra, daca doresti.

Sursa: www.bucataras.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Paste Sos

Articole recomandate

Citeste si despre