Urmareste-ne:

Sos de rosii

Sosul de rosii este unul dintre sosurile de baza care se folosesc in orice bucatarie. Poate insoti diverse fripturi, fructe de mare sau paste.

sos-rosii

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

100 g unt

1 ceapa

1 morcov

2 kg rosii coapte, carnoase

5 catei usturoi

1 foaie de dafin

1 crenguta de cimbru

1/2 lingurita zahar

sare

piper

Mod de preparare

Curata mai intai toate legumele, da-le pe razatoarea mare si pune-le la calit in 50 de grame de unt. Cand legumele sunt rumenite, poti adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna le inlocuiesti cu bulion), crenguta de cimbru si foaia de dafin.

Fierbe sosul 30-35 minute, apoi trece-l prin sita, adauga zaharul si potriveste de sare si piper. Mai da sosul in cateva clocote.

Serveste sosul de rosii cu preparate din carne de pasare, peste si legume.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos de rosii Rosii Sos

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul