5 salate delicioase pe care le poti face din resturile de la masa de Paste

/ / Modificat: 2025-04-21
5 salate delicioase pe care le poti face din resturile de la masa de Paste

Dupa mesele imbelsugate de Paste, de cele mai multe ori ramanem cu o multime de preparate in frigider: oua rosii, friptura de miel, drob, legume fierte si tot felul de bunatati. Ca sa nu le irosesti si sa le transformi intr-o masa usoara si sanatoasa, iti propunem cateva retete de salate gustoase din resturi pascale.

1. Salata cu oua rosii, cartofi si mustar

Ingrediente:

  • 3-4 oua fierte (rosii de Paste, curatate)

  • 2 cartofi fierti ramasi (sau noi fierti repede)

  • 1 ceapa rosie mica

  • 1 lingurita mustar

  • 2 linguri maioneza (sau iaurt pentru o varianta mai light)

  • Sare, piper

  • Patrunjel verde tocat

Mod de preparare: Taie ouale si cartofii cubulete, adauga ceapa taiata subtire, mustarul, maioneza, sarea si piperul. Amesteca bine si presara patrunjel deasupra. Poti adauga si cateva muraturi taiate marunt pentru un plus de gust.

2. Salata cu friptura de miel si legume coapte

Ingrediente:

  • 200 g carne de miel gatita, taiata fasii

  • Legume coapte (ardei, vinete, dovlecei – daca ai ramas cu ele)

  • Frunze de salata verde sau rucola

  • Rosii cherry

  • Ulei de masline

  • Zeama de lamaie

  • Sare, piper

Mod de preparare: Pune frunzele de salata intr-un bol, adauga carnea de miel incalzita usor sau rece, legumele coapte si rosiile taiate pe jumatate. Asezoneaza cu ulei de masline, lamaie, sare si piper. Poti adauga si un pic de branza de capra sau feta.


3. Salata cu drob de miel, castraveti si ridichi

Ingrediente:

  • 2-3 felii de drob taiate cubulete

  • 1/2 castravete proaspat

  • 4-5 ridichi

  • 1 legatura de ceapa verde

  • 1 lingura smantana sau iaurt

  • Zeama de lamaie

  • Marar verde

Mod de preparare: Amesteca legumele taiate felii subtiri cu cuburile de drob. Asezoneaza cu smantana/iaurt, lamaie, sare si marar. O salata neasteptat de buna si revigoranta!

4. Salata de oua cu sfecla rosie si hrean

Ingrediente:

  • 3 oua fierte tari

  • 100 g sfecla rosie fiarta sau coapta

  • 1 lingurita de hrean ras (sau pasta de hrean)

  • 1 lingura smantana

  • Sare, piper

Mod de preparare: Taie ouale si sfecla cuburi, amesteca-le cu hreanul si smantana. Condimenteaza dupa gust. Este o salata fresh, usor picanta, ideala dupa mesele grele.

5. Salata de crutoane cu ou si verdeata (tip „de primavara”)

Ingrediente:

  • 1-2 oua fierte

  • Paine uscata sau cozonac fara umplutura (pentru crutoane dulci)

  • Ulei de masline

  • Ceapa verde, marar, patrunjel

  • Lamaie sau otet balsamic

  • Sare, piper

Mod de preparare: Taie painea cubulete, rumeneste-o in tigaie cu putin ulei. Taie ouale felii si combina-le cu verdeata si crutoanele crocante. Asezoneaza dupa gust. Daca folosesti cozonac, adauga si niste branza sarata – combinatia e surprinzator de buna!

Resturile de la masa de Paste nu trebuie aruncate, cu putina imaginatie, le poti transforma in salate gustoase, rapide si hranitoare. In plus, e o metoda grozava de a reduce risipa alimentara si de a te bucura de aromele sarbatorilor in forme noi.

 

Foto: Freepik.com

Taguri Salate usoare Salate rapide Retete salate

Articole recomandate

Citeste si despre