Orez copt in dovleac

Orezul copt in dovleac este o mancare delicioasa, de post, cu care iti vei incanta musafirii. Are o aroma uimitoare si se prepara foarte usor.  

orez-copt-dovleac

Timp de preparare

2 ore  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 dovleac placintar mediu

80 g orez bob lung

1 ardei gras mare

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

200 ml apa

sare si piper  

Mod de preparare

Spala bine dovleacul, taie-i un capac, apoi scoate-i miezul si semintele. Toarna apa in el si da-l la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt putin elimina apa din dovleac si mai lasa-l la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, spala orezul, lasa-l cateva minute la inmuiat si caleste legumele in putin ulei. Adauga orezul peste legumele calite, amesteca-le bine si lasa-le pe foc inca trei minute. Toarna peste ele si apa si lasa-le sa fiarba putin.

Scoate dovleacul din cuptor, umple-l cu orez si legume, mai adauga si putina apa, apoi pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-l din nou la cuptor pentru 30 de minute, pana cand se rumeneste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Orez copt in dovleac Orez copt Retete de post

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul