Ciorba de miel cu tarhon

In apropierea Pastelui, ciorba de miel incepe sa apara tot mai des prin gandurile noastre. Preparatul este cea mai sanatoasa forma de a gati acest tip de carne, iar continutul bogat de bors furnizeaza organismului vitamina E, esentiala pentru sanatate.

ciorba-miel

Foto: foodgoesinmouth.com

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

cap si oase de miel

250 g zarzavat (patrunjel, morcov, telina)

1 legatura tarhon

1 legatura leustean

1 ceapa

1 lingura orez

500 ml bors

100 g smantana

1 galbenus ou

2 linguri ulei

sare

Mod de preparare

Pune la fiert intr-o oala de 5 litri capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul mielului.

Intre timp, toaca ceapa si zarzavatul in cubulete mici.

Dupa ce a fiert carnea, scoate bucatile de miel si fractioneaza-le dupa preferinte, apoi pune totul la fiert in 5 litri de apa (inclusiv apa in care a fiert carnea si oasele).

Lasa ciorba sa clocoteasca la foc mic 60 de minute, acoperind oala cu un capac.

Dupa 1 ora, adauga orezul si lasa-l sa se inmoaie 15 minute, apoi toarna borsul. Mai lasa ciorba la fiert 5-8 minute, apoi adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul.

Mod de servire

Se serveste calda, cu ardei iute murat sau simpla.

Valori nutritionale pentru 50 g

Calorii: 42,7 kcal

Carbohidrati: 2,9 g

Grasimi: 1,9 g

Proteine: 3,3 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba miel Reteta ciorba miel Retete miel

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul