Tiramisu cu capsuni

/ / Modificat: 2012-04-02
Tiramisu cu capsuni

O alta varianta delicioasa a prajiturii italienesti Tiramisu presupune adaugarea de capsuni in compozitie, pentru un gust mai acrisor si un aspect irezistibil.

Foto: thedailyeater.com

Timp de preparare

45 de minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 galbenusuri ou

250 g zahar

500 g mascarpone

250 ml frisca lichida

300 ml cafea tare

40 de piscoturi

500 g capsuni

1 lingurita cacao

Mod de preparare

Amesteca galbenusurile si zaharul cu mixerul, pana obtii un lichid spumos.

Pune la fiert o oala cu apa si bate galbenusurile in baie de aburi pentru 10 minute. Adauga crema mascarpone si amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia.

Separat, pregateste frisca si adaug-o peste crema, apoi feliaza capsunile dupa preferinta.

Pregateste platoul in care vei pune prajitura, apoi insiropeaza piscoturile in cafeaua rece si asaza primul strat. Imprastie uniform jumatate din fructe si jumatate din cantitatea de crema, apoi mai asaza un strat de piscoturi, peste care intinzi restul capsunilor si al cremei.

Pudreaza prajitura cu cacao si las-o la rece cateva ore, pana se intareste bine.

Mod de servire

Se serveste rece, ca desert.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 329 kcal

Carbohidrati: 52 g

Grasimi: 10,9 g

Proteine: 5,5 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre