Cand ai pofta de ceva dulce si pufos, dar nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, aceasta reteta de gogosi rapide cu iaurt este salvarea perfecta! Se fac fara dospire, cu ingrediente simple si sunt atat de gustoase incat dispar imediat de pe farfurie. Ies moi si pufoase, iar aroma subtila de vanilie le face irezistibile. Ideale pentru micul dejun, gustare sau atunci cand vin musafiri neanuntati.
Ingrediente:
-
200 g iaurt
-
1 ou
-
3 linguri de zahar
-
1 lingurita praf de copt
-
1 pliculet de zahar vanilat
-
un praf de sare
-
150 g faina
Mod de preparare:
-
Intr-un bol, se bate oul cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se topeste zaharul si compozitia devine usor spumoasa.
-
Se adauga iaurtul si se amesteca bine.
-
Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios, dar care poate fi modelat cu mainile unse cu ulei.
-
Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca. Cu mainile unse sau cu o lingura, se formeaza bilute din aluat si se prajesc pe toate partile, la foc mediu, pana devin aurii.
-
Se scot pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de ulei.
-
Se pudreaza cu zahar pudra, daca se doreste, si se servesc calde sau reci.
Sursa foto: freepik