Gogosile marocane sunt alegerea ideala atunci cand vrei sa aduci un strop de exotism si multa pufosenie in bucataria ta. Fara ingrediente complicate si cu un gust delicat, aceste gogosi se prepara usor si sunt perfecte atat pentru cei mici, cat si pentru intreaga familie. Pot fi servite simple sau cu miere, gem ori zahar pudra – in orice varianta, vor fi un succes garantat!
Ingrediente:
-
750 g faina
-
600 ml apa calduta
-
50 g zahar
-
15 g drojdie uscata
-
2 linguri otet
-
1 lingura extract de vanilie
-
putina sare
Mod de preparare:
-
Intr-un bol incapator, dizolva drojdia si zaharul in apa calduta. Lasa amestecul sa stea 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma.
-
Adauga otetul, extractul de vanilie si sarea. Amesteca usor.
-
Incepe sa incorporezi faina treptat, amestecand constant, pana obtii un aluat omogen, moale si lipicios.
-
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut, timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
-
Incinge uleiul intr-o cratita adanca. Unge-ti mainile cu ulei si formeaza mici gogosi din aluatul crescut.
-
Prajeste gogosile in baie de ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii si pufoase.
-
Scoate-le pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Se pot servi simple, cu zahar pudra, cu miere sau alaturi de gem ori dulceata.
Sursa: www.jamilacuisine.ro
Sursa foto: freepik