Piscoturi

| | Modificat: 2013-02-26 11:06:20

Piscoturile sunt deserturi delicate, ideale pentru diverse prajituri sau pentru gustarea de la ceai. Se prepara usor, sunt pufoase si delicioase, preferate atat de cei mici, cat si de cei mari.

piscoturi

Timp de preparare

40 minute  

Dificultate

Usor

Ingrediente

70 grame faina pentru cozonac

3 galbenusuri

3 albusuri

1/2 lingurita sare de lamaie

60 grame zahar

1 lingurita vanilie

zahar pudra

Mod de preparare

  Bate bine galbenusurile cu un mixer. Adauga si 2 linguri de zahar si mai bate timp de 5 minute. Adauga vanilia si incorporeaza usor si faina. Separat, bate bine albusurile pana obtii o bezea.

Adauga sarea de lamaie si mai bate pana cand bezeaua se intareste. Adauga treptat si zaharul si bate bine. Incorporeaza apoi usor albusurile peste galbenusuri.

Transfera toata compozitia intr-un pos si formeaza piscoturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pudreaza apoi piscoturile cu zahar si da la cuptor pentru 10 - 15 minute.

Cand sunt gata, scoate piscoturile si lasa-le sa se raceasca complet.  

Tipul bucatariei

Bucataria internationala

Taguri Piscoturi Faina Oua

Citeste si despre

Articole de la parteneri