Daca esti in cautarea unei retete simple, dar spectaculoase, aceste pulpe de pui pane in stil vienez sunt alegerea perfecta! Crusta crocanta si aurie ascunde o carne frageda si suculenta care se topeste in gura. Se pregatesc usor, cu ingrediente la indemana, si cuceresc orice mofturos de la masa!
Ingrediente:
-
4 pulpe inferioare (sau superioare) de pui sau 2 pulpe intregi sectiionate
-
Sare
-
Piper negru proaspat macinat
Pentru crusta pane:
-
3-4 linguri de faina
-
2 oua
-
3-4 linguri de pesmet
In plus:
-
cca. 500 ml de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
-
Spala si usuca bine pulpele de pui. Condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust.
-
Pune faina intr-un bol, iar intr-un alt bol bate ouale. In al treilea bol pune pesmetul.
-
Treceti fiecare pulpa de pui mai intai prin faina, apoi prin oua si in final prin pesmet, asigurandu-te ca sunt bine acoperite pe toate partile.
-
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Cand uleiul este bine incins, pune pulpele de pui si prajeste-le pe fiecare parte pana devin aurii si crocante.
-
Scoate pulpele de pui pe un servet de hartie pentru a inlatura excesul de ulei si serveste-le imediat.
Aceasta reteta este perfecta pentru o masa in familie sau o cina rapida si delicioasa!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik