Pulpe de pui pane in stil vienez

/ / Modificat: 2025-05-11
Pulpe de pui pane in stil vienez

Daca esti in cautarea unei retete simple, dar spectaculoase, aceste pulpe de pui pane in stil vienez sunt alegerea perfecta! Crusta crocanta si aurie ascunde o carne frageda si suculenta care se topeste in gura. Se pregatesc usor, cu ingrediente la indemana, si cuceresc orice mofturos de la masa!

Ingrediente:

  • 4 pulpe inferioare (sau superioare) de pui sau 2 pulpe intregi sectiionate

  • Sare

  • Piper negru proaspat macinat

Pentru crusta pane:

  • 3-4 linguri de faina

  • 2 oua

  • 3-4 linguri de pesmet

In plus:

  • cca. 500 ml de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  1. Spala si usuca bine pulpele de pui. Condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust.

  2. Pune faina intr-un bol, iar intr-un alt bol bate ouale. In al treilea bol pune pesmetul.

  3. Treceti fiecare pulpa de pui mai intai prin faina, apoi prin oua si in final prin pesmet, asigurandu-te ca sunt bine acoperite pe toate partile.

  4. Incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Cand uleiul este bine incins, pune pulpele de pui si prajeste-le pe fiecare parte pana devin aurii si crocante.

  5. Scoate pulpele de pui pe un servet de hartie pentru a inlatura excesul de ulei si serveste-le imediat.

Aceasta reteta este perfecta pentru o masa in familie sau o cina rapida si delicioasa!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Pulpe de pui Pane Alimentatia copilului Mancare

Articole recomandate

Citeste si despre