Tempura de creveti

Tempura de creveti este o reteta chinezeasca delicioasa si perfecta pentru o cina lejera, rapida si foarte satioasa.

tempura-creveti

Timp de preparare

  15 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g creveti

2 oua mari

150 ml apa foarte rece

3 linguri faina

1 lingurita ghimbir ras

3 linguri sos de soia

7 linguri vin alb, dulce

zeama de la 1/2 lamaie

sare

Mod de preparare

Pune o tigaie la incins cu foarte mult ulei, intrucat tempura se prepara in baie de ulei incins. Intre timp, bate ouale cu putina sare, adauga apa si apoi incorporeaza faina. Tavaleste crevetii decongelati si uscati in prealabil prin amestecul de ou si pune-i la prajit in uleiul incins, maximum 2 minute pe fiecare parte.

Scoate-i pe un platou tapetat cu servetele de hartie, pentru a elimina excesul de grasime. Intre timp, amesteca intr-un bol mic sosul de soia, vinul, zeama de lamaie si ghimbirul, pentru a forma dressingul. Crevetii se servesc calzi in combinatie cu dressing.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tempura creveti Reteta tempura creveti Retete chinezesti

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul