Sfaraiala Dobrogeana

| | Modificat: 2012-09-25 16:42:31

Sfaraiala Dobrogeana este un fel de tochitura din carne si maruntaie de miel.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

400 g maruntaie de miel

carne de miel de la coada si de la gat

3 linguri unt

300 g de smantana

2 cepe

sare dupa gust

200 g malai

1 l apa

Mod de preparare

Se curata si se taie maruntaiele si carnea, apoi se sareaza si se lasa o ora la macerat.

Intre timp, se pune malaiul la fiert, pentru a face mamaliga. Se toaca ceapa, iar untul se pune la incins in ceaun. Se pun ceapa si carnea la prajit si se rumenesc frumos pe toate partile. Se adauga smantana, dar manacarea se lasa pe foc inca 15 minute.

Mamaliga se intinde pe un fund mare de lemn, scobind-o larg in mijloc, ca o farfurie. Se toarna sfaraiala in farfuria de mamaliga si se mananca cat e fierbinte.

Optional, se poate servi cu branza faramata deasupra.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Sfaraiala dobrogeana Fel principal

Citeste si despre

Articole de la parteneri