Urmareste-ne:

Sarmale in foi de varza

Sarmalele in foi de varza nu lipsesc de la niciuna din mesele traditionale de sarbatori.

sarmale-varza

Timp de preparare

180 de minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

700 g carne de porc (sau amestec carne de porc si vita)

1 ceasca orez spalat

1 ceapa tocata marunt

sare, piper

3 frunze foi de dafin

200 ml apa

2-3 linguri pasta de tomate

3 linguri ulei

30-35 foi subtiri de varza murata

Mod de preparare

Da carnea prin masina de tocat, apoi amestec-o cu orezul si ceapa. Pune sare si piper dupa gust.

Pregateste foile de varza, astfel incat sa permita impachetarea bucatelelor de carne.

Aseaza cantitatea dorita de carne intr-o foaie de varza, apoi ruleaza aceasta foaie. Indeasa capetele frunzei spre interior, pentru a astupa orificiile tubului obtinut si formeaza in acest mod o sarma.

Tapeteaza fundul unei cratite cu foi de varza. Aseaza peste acest pat de foi sarmalele, in straturi concentrice.

La final, acopera totul cu inca un invelis de foi de varza, pune deasupra niste pasta de tomate, foi de dafin, apa si ulei.

Da sarmalele in clocot, apoi lasa-le la foc mic, circa doua ore.

Trucuri

Serveste sarmalele in foi de varza cu mamaliguta calda si smantana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarmale in foi de varza Sarmale Mancare traditionala

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul