Placinta cu somon

/ / Modificat: 2014-06-25
Placinta cu somon

Placinta cu somon este un preparat delicios, care te scapa atat de grija unui aperitiv, cat si a unui fel principal, intrucat este satioasa, sanatoasa si poate fi servita oricand. Descopera una dintre cele mai simple si savuroase retete de placinte cu somon!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

500 g somon

2 cepe

2 oua

200 g smantana

sare

piper

foi de placinta  

Mod de preparare

Mixeaza pestele in blender, grosier, nu foarte fin. Bate ouale, amesteca-le cu smantana si asezoneaza compozitia cu sare si piper. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, adauga somonul si lasa-le 1 minut pe foc. Toarna somonul cu ceapa in amestecul de oua si smantana si amesteca bine ingredientele.

Unge o forma de tarta cu unt, asaza 2 foi de placinta si unge-le si pe acestea cu unt topit. Toarna jumatate din compozitie, apoi acoper-o cu alte doua foi de placinta pe care le ungi cu unt, iar la final, asaza deasupra ultimele 2 foi.

Unge suprafata placintei cu unt topit, pentru a iesi lucioasa si rumena, decupeaza surplusurile de aluat de pe margini si baga tava la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Placinta cu somon se serveste calduta, cu smantana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete somon

Articole recomandate

Citeste si despre