Urmareste-ne:

Pilaf de orez

Pilaful de orez este una dintre cele mai populare retete cu orez si o garnitura delicioasa pentru multe tipuri de carne!

pilaf-orez

Foto: chopshopbutchers.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

200 g de orez (o cana)

1 ardei gras rosu

600 ml apa (3 cani) sau supa de pui

1 morcov

o ceapa

patrunjel

sare

piper

vegeta

3 linguri de ulei

Mod de preparare

Caleste ceapa tocata marunt intr-o cratita cu ulei incins, adauga morcovul ras si ardeiul gras tocat marunt.

Pune si sare, piper si putina vegeta.

Spala bine orezul, in mai multe ape, si adauga-l si pe el in tigaie, cateva minute.

Adauga apoi 600 ml de apa (3 cani) sau supa de pui si baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul.

Adauga pe deasupra patrunjel tocat marunt.

Sfaturi

Pilaful de orez este o garnitura excelenta pentru fripturi, insa poate fi gatit direct cu carnita, in special de pui sau de vita, dar nu numai.

Poate fi amestecat cu mai multe legume si cu orice tip de carne preferi.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii: 125

Grasimi: 1.3 g

Proteine: 1.6 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pilaf de orez Pilaf Reteta pilaf orez

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul