Cartofi ardelenesti cu smantana

Retele ardelenesti sunt recunoscute pentru bogatia de arome, dar si numarul mare de calorii. Recomandam astazi cartofii ardelenesti cu smantana.

Cartofi-smantana

Foto: carteadebucate.com

Timp de preparare

60 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg cartofi

2 linguri faina

1 ceapa

1/2 lingurita boia dulce

100 ml ulei de floarea soarelui

100 g smantana

2 frunze dafin

1 lingurita otet

sare

piper

Mod de preparare

Curata cartofii de coaja, apoi spala-i in apa rece si taie-i cubulete.

Curata ceapa, spal-o bine si tai-o pestisori.

Caleste ceapa in uleiul incins, adauga cartofii, sare, piper, boia de ardei, foile de dafin si pune totul la fiert cu o jumatate de cana de apa.

Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, adauga faina dizolvata in apa si mai fierbe 5 minute.

Da vasul deoparte, adauga smantana si 1 lingurita de otet.

Serveste cartofii calzi, cu putina verdeata tocata deasupra.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cartofi ardelenesti Cartofi cu smantana Cartofi

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul