Balmos

| | Modificat: 2012-09-19 14:23:23

Balmosul este un preparat traditional romanesc, care se face din malai, smantana si branza sarata. Reteta cunoaste diverse variatiuni, in functie de fiecare zona a tarii.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

0,5 kg malai

1 litru lapte

500 g smantana

500 g branza sarata de vaca

150 g unt

sare (optional)

Mod de preparare

Topeste untul intr-un tuci si adauga laptele si smantana. Amesteca in aceste ingrediente pana se infierbanta. Adauga malaiul in ploaie si amesteca continuu, ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase.

Lasa preparatul sa fiarba cateva minute (sa nu ramana malaiul crud), apoi adauga si branza sfaramata.

Optional, poti pune sare, daca branza folosita nu este una suficient de sarata.

Serveste preparatul fierbinte.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Balmos Mamaliga Fel principal

Citeste si despre

Articole de la parteneri