Castraveti bulgaresti (murati)

/ / Modificat: 2012-04-20
Castraveti bulgaresti (murati)

Castravetii bulgaresti murati se prepara in otet si inlocuiesc cu succes salatele pentru o multime de preparate! Ei pot fi gatiti si in tocanite sau adaugati in diverse salate! Pot fi conservati atat iarna, cat si in restul anului!

Foto: sheknows.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 kg castraveti

4 boabe de piper

1 lingurita rasa de boabe de mustar

cateva felii de ceapa

3-4 catei de usturoi

1 1/2 lingurite sare

2 lingurite zahar

180 ml otet

Mod de preparare

Spala foarte bine castravetii, cu tot cu coaja, si asaza-i intr-un borcan cu o capacitate de 1 l.

Presara printre ei ceapa, usturoi, boabe de piper si mustar, zahar si sare, iar la final adauga otetul. Completeaza borcanul cu apa, pana sus.

Pune borcanul la fiert intr-o cratita cu apa, cam un sfert de ora.

Inchide bine borcanul cu un capac etans.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Castraveti in otet Castraveti murati Retete muraturi

Articole recomandate

Citeste si despre