O prajitura fina, usoara si plina de savoare, ideala in sezonul caiselor. Desertul este pufos si aromat, iar combinatia dintre blatul delicat si fructele caramelizate aduce un gust deosebit. Se pregateste rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui.
Ingrediente:
-
16 caise
-
35 g unt
-
3 linguri zahar tos
-
5 albusuri
-
130 g zahar
-
1 plic zahar vanilat
-
5 galbenusuri
-
0,5 lamaie (coaja rasa)
-
130 g faina
Mod de preparare:
-
Pregatirea caiselor:
Spala caisele, taie-le in jumatati si scoate samburii. -
Caramelizarea:
Intr-o tava pentru prajituri, topeste untul si presara cele 3 linguri de zahar tos. Aseaza caisele cu partea taiata in jos, astfel incat sa acopere uniform fundul tavii. -
Blatul:
Bate albusurile spuma tare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand pana obtii o bezea lucioasa. Incorporeaza galbenusurile, coaja de lamaie rasa si la final adauga faina cernuta, amestecand usor de jos in sus. -
Asamblarea:
Toarna compozitia peste caisele din tava si niveleaza. -
Coacerea:
Introdu prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 35-40 de minute, pana cand blatul devine auriu si trece testul scobitorii. -
Rasturnarea:
Lasa prajitura sa se raceasca 5-10 minute, apoi rastoarn-o pe un platou, astfel incat caisele caramelizate sa ramana la suprafata.
Prajitura rasturnata cu caise este delicioasa servita simpla, dar merge de minune si alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau putina frisca naturala.
Sursa : bucataria.lidl.ro
Sursa foto: freepik