Spuma de creveti cu ou si avocado

/ / Modificat: 2012-07-23
Spuma de creveti cu ou si avocado

Spuma de creveti cu ou si avocado este un aperitiv foarte gustos, care poate servi ca umplutura pentru clatite sarate, tarte sau chiar legume.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 oua fierte

zeama de lamaie

100 g somon fume

150 ml lapte

1 fir ceapa

100 g creveti

1 lingura sos de soia

1 lingura sos Worcestershire

100 g mascarpone

2 albusuri

5 linguri smantana grasa

2 fructe avocado

1 plic gelatina

Mod de preparare

Scoate miezul fructelor de avocado cu ajutorul unei linguri, taie-l cubulete, apoi stropeste-l imediat cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Adauga ouale fierte si taiate cuburi la randul lor, somonul fiert in lapte, ceapa verde maruntita.

Mixeaza bine cu un blender, pana obtii o crema fina.

Separat, soteaza crevetii decorticati alaturi de o lingura de sos de soia si o lingura de sos Worcestershire.

Scoate crevetii si taie-i bucati, apoi adauga-i in amestecul obtinut anterior.

Pune gelatina la hidratat in apa rece.

Mixeaza albusurile spuma si adauga-le in compozitia anterioara. Pune si mascarpone, smantana si gelatina topita la bain-marie.

Toarna compozitia in formele preferate si da-o la frigider.

Serveste aceasta spuma cu felii de bagheta prajite sau biscuiti tip crackers si decor din felii de somon.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre