Dovlecei umpluti

Dovleceii umpluti sunt un aperitiv spectaculos pentru mesele si gustarile familiei tale, dar si pentru servirea musafirilor, la o petrecere. Se prepara rapid si cu ingrediente uzuale, pe care le ai oricand in casa, devenind astfel alegerea perfecta pentru o masa rapida!

dovlecei-umpluti

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

2 dovlecei mari, taiati in cate 3 bucati

300 g telemea (vaca, oaie, capra etc.)

150 g mozzarela (sau cascaval)

7-8 rosii cherry

1/2 ardei gras rosu

1 legatura marar proaspat

oregano uscat

sare

piper  

Mod de preparare

Scobeste bucatile de dovlecei, apoi prajeste-i putin intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline sau putin unt, pana se inmoaie usor. Scoate-i pe un servetel asezat pe un platou, pentru a absorbi grasimea, iar intre timp prepara umplutura.

Zdrobeste intr-un bol branza si mozzarela, adauga ardeiul, rosiile si mararul. Umple dovleceii cu umplutura, avand grija sa nu iasa pe partea cealalta.

Asaza dovleceii umpluti intr-un vas de iena si baga-i la cuptor, 10-15 minute, pana cand branza se topeste si se gratineaza usor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dovlecei umpluti Aperitiv dovlecei umpluti Retete aperitive

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul