Taberele educationale pentru copii. Ce ofera si ce variante avem?

/ / Modificat: 2015-05-26
Taberele educationale pentru copii. Ce ofera si ce variante avem?

Pe timpul vacantei de vara, parintii se vad nevoiti sa raspunda la intrebarea - unde petrec copiii cele trei luni si, mai ales, cum sa facem ca micutul nostru sa-si petreaca timpul intr-un mod constructiv. O varianta potrivita sunt taberele educationale.

Top 6 locuri de joaca pentru copilul tau!

Aceste tabere ofera o multime de beneficii sio paleta larga de activitati astfel incat orice copil sa-si alimenteze pasiunile si hobby-urile in timpul pe care il petrece in tabara. Acestea iti pun la dispozitie diverse sporturi, ateliere de pictura, teatru, workshopuri de handmade sau cursuri de limbi straine.

De ce sa alegi o tabara educationala pentru copilul tau

Odata plecat intr-o astfel de tabara, copilul isi va dezvolta independenta si va invata sa se descurce fara parinti in preajma. Probabil ca la prima experienta de acest fel copilul va suferi de dorul de casa, insa in scurt timp va deprinde mecanisme pentru a gestiona anumite situatii si se va dezvolta din punct de vedere emotional pentru a face fata unei situatii in care nu a mai fost pus pana in momentul respectiv.

copii-primavara-afara

Independenta vine la pachet cu increderea in sine. Copilul va observa ca se poate descurca fara tine, departe de casa si acest lucru ii va creste stima de sine si increderea in fortele proprii. Totodata, ii va creste apetenta pentru a incerca lucruri noi si pofta de cunoastere a lumii care il inconjoara. Este o experienta sociala, ce il va ajuta pe copil sa interactioneze usor cu alti copii de varsta lui, sa stabileasca prietenii.

Ii va da ocazia sa lucreze in echipa si sa-si dezvolte aceasta capacitate. Fiind inconjurat de persoane care nu fac parte din familia lui, el isi va dezvolta abilitatile de comunicare si va invata sa coopereze cu ceilalti in vederea atingerii unui obiectiv. Odata cu participarea la cursurile din aceste tabere, copiii isi descopera noi pasiuni.

Sporturi pentru copii. Ghid pe varste

Micutii pot observa ca au o inclinatie spre limbile straine sau spre un anumit sport. In aceste tabere se organizeaza si activitati artistice ce il vor ajuta pe copilul tau sa-si descopere noi talente. Toate aceste cursuri ii vor stimula imaginatia si creativitatea copilului. Un alt avantaj al acestor tabere este si faptul ca micutii petrec mult timp in natura si intra in contact cu toate elementele acesteia.

gandire_creativitate_solutii_rezolvare_probleme

Cu siguranta copilul se va simti bine la aer curat si departe de calculator pentru o perioada de timp. Nu trebuie sa uitam nici de multiplele beneficii pe care i le aduce sportul copilului nostru.

Activitatile sportive practicate in aceste tabere il vor ajuta sa se dezvolte din punct de vedere fizic contribuind la consolidarea sistemului imunitar si la starea generala de sanatate.

Prima data in tabara

Multi parinti se despart cu greu de copiii lor pentru cateva zile bune spunand ca micutul nu este inca pregatit sa petreaca atat de mult timp departe de ei. Bineinteles, o varsta perfecta pentru asta nu exista, deoarece copiii se dezvolta in mod diferit, insa specialistii ne dau totusi un reper.

copii_fericiti

Incepand cu varsta de 7 ani copilul este pregatit in general pentru a petrece cateva zile departe de tine. Depinde mult si de durata taberei, mai mult de 5 zile nu sunt recomandate in cazul copiilor de 7 ani.

Afla cum poti sa iti ghidezi copilul in viata pentru a deveni un lider!

Daca te gandesti ca anul viitor sa il inscrii pe copilul tau intr-o tabara educationala de mai multe zile, incepe de pe acum cu excursii de o zi - doua, cu oameni in care ai incredere, membri ai familiei extinse sau prieteni apropiati. Alege o tabara in functie de reactiile sale la aceste prime experiente departe de tine.

Tabere pentru copii

In functie de dorintele tale si de buget ai mai multe optiuni pentru aceste tabere educationale.

Iata cateva variante:

Tabara vesela de sport

Tabara vesela de sport ofera: Prima parte a verii este dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, in timp ce incepand cu 10 iulie se desfasoara programele pentru adolescenti. Durata taberei este de sase zile/cinci nopti.

Copii beneficiaza de: 10-14 ore/zi de jocuri in aer liber (la umbra), activitati sportive si recreativ - educative sub indrumarea instructorilor; cazare 2 - 5 copii in camera; masa: pensiune completa - 5 mese pe zi (3 mese principale si 2 gustari); fructe si apa plata; acces organizat la facilitatile de agrement ale taberei de sport; materiale si consumabile pentru activitatile sportive si de agrement (rachete, mingi, etc).

Pret: 1278 RON / participant

Taberele de vara sunt organizate la Snagov - Izvorani, in timp ce taberele de iarna la Paraul Rece - Predeal.

Carinthia

Aceasta tabara are oferte pentru copii incepand cu 9 ani. Durata taberei este de 5 zile / 6 nopti. Activitati: drumetii montane, mountain bike,tiroliana, catarare, punte indiana, rapel, aprinderea focului si crearea adaposturilor, interpretare atmosfrica, recunoasterea semnelor montane, orientare turistica, notiuni de supravietuire, ecologie, o noapte in cort, foc de tabara, cantece de munte, jocuri de cabana, tir cu arcul, jocuri de echipa, dezvoltare personala, vizitarea anumitor obiective turistice, concursul taberei, diplome si medalii.

Obiective turistice: Parc Aventura, Cascada 7 Scari, Rezervatia de ursi din Zarnesti, Babele, Sfinx-ul si Crucea Caraiman, Cabana Susai, Castelul Peles, Castelul Bran, Pestera Rasnov (variante in caz de ploaie).

Pret: 1.200 lei/participant.

Copiii vor fi cazati la Pensiunea Carinthia din Predeal.

Outdoor Bound Romania

Aceasta tabara iti ofera mai multe variante: Tabara cu bicicleta si canoe pentru elevi cu varsta de 14-18 ani Perioada: 6 zile Locatie: Sovata, Lacul Bezid si imprejurimile Tabara outdoor de limba engleza pentru copii intre varstele de 10-14 ani care poseda cunostinte de baza de limba engleza

Locatia: Centrul de Tineret Outward Bound, Sovata

Tabara outdoor de limba germana pentru copii cu varsta intre 10-14 ani, care vorbesc limba germana la nivel conversational

Locatia: Centrul de Tineret Outward Bound, Sovata Perioada: 6 zile

Alte tabere


 Tabara "Cavaleri in Tara Barsei" - Poiana Brasov - Tarif: 950 lei/persoana - 7 zile

Tabara "Mestesuguri si traditii romanesti" - Horezu - Tarif: 790 lei/ persoana - 7 zile

Tabara "Micii vanatori de munte" - Iezer - Papusa (Voina) - Tarif: 730 lei/ persoana - 7 zile

Tabara de aventura in Rasnov - Tarif: 1.200 lei/persoana - 7 zile

Alege tabara potrivita pentru copilul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara copii Tabara de vara Tabara vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre